Συνεργασία μεταξύ των ελληνικών εκπαιδευτηρίων της Αλεξάνδρειας με του Καΐρου.

Αλεξάνδρεια.- Όλο και περισσότερο ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ των ελληνικών εκπαιδευτηρίων της Αλεξάνδρειας με του Καΐρου.

Απόδειξη, η συχνή παρουσία της Δ/ντριας της Αμπετείου Σχολής κας Σωτηρίας Μπέτα στην Αλεξάνδρεια, όπου ασκεί μία καθαρά εξωστρεφή πολιτική για την καϊρινή σχολή, που συνταιριάζει απόλυτα με τα ελληνικά σχολεία της κοσμοπολίτικης Αλεξάνδρειας.

Η τελευταία συνάντηση των δύο Δ/ντριών, της κας Μπέτα και της Δ/ντριας του Αβερωφείου Γυμνασίου Λυκείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κας Δήμητρας Παπανώτα, έγινε μάλιστα παρουσία και του Διαχειριστικού Δ/ντή των Ελληνικών Σχολείων της ΕΚΑ, του πατρός Σπυρίδωνα Κλαδάκη, προσδίδοντας μία ακόμη παράμετρο στην ενδυνάμωση της συνεργασίας και σε κοινά προγράμματα που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.

 

(Η φωτογραφία είναι από την επέτειο των 65ων Σεπτών Γενεθλίων του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ και διακρίνεται και ο άλλος μεγάλος πυλώνας της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στην Αλεξάνδρεια, το παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο πρόσωπο της Δ/ντριάς του κας Σταυρούλας Σπανούδη, παρουσία και άλλων εκπαιδευτικών της Αλεξάνδρειας).

Βεβαίως, ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες στην Αλεξάνδρεια ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Γιαννικόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει επί μακρόν όλα τα θέματα της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στην Αλεξάνδρεια, με τους Σχολικούς Εφόρους, τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ.  Μιχάλη Καρυδιά και τον Οικονομικό Επόπτη της ΕΠΑ κ. Πάρη Πεφάνη Μακρή, από κοινού με τον Διαχειριστικό Δ/ντή των Ελληνικών Σχολείων της ΕΚΑ π. Σπυρίδωνα Κλαδάκη.

Η ισχύς εν τη ενώσει για το καλό της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στην Χώρα του Νείλου.

πηγή:FB/Nikolaos Katsikas