Βαγδάτη: Πληροφορίες για εκτόξευση ρουκέτας εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Πρεσβεία μετά από πληροφορίες για εκτόξευσης ρουκέτας. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Παράλληλα είχαν ακουστεί δύο ισχυρές εκρήξεις από το κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας. Πληροφορίες για επίθεση και εναντίον στρατιωτικής βάσης όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το RT, ένας πύραυλος Κατιούσα έπεσε στην Πράσινη Ζώνη στην περιοχή που βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη
και πολλά κυβερνητικά κτίρια.
Σύμφωνα με τη Daily Sabah οι επιθέσεις και οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί προς την πρεσβεία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες, η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την ιρακινή πρωτεύουσα, ωστόσο, δεν ήταν ξεκάθαρο εκείνη τη στιγμή τι συνέβη.

Πύραυλοι έπληξαν την βάση Μπαλάντ όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες

Δύο πύραυλοι Κατιούσα έπεσαν εντός της αεροπορικής βάσης Μπαλάντ, στην οποία σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Η βάση αυτή απέχει 80 χιλιόμετρα βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας.

Λίγο νωρίτερα, ρουκέτα έπληξε την «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης, όπου βρίσκονται πολλές διπλωματικές αποστολές και κυβερνητικά κτίρια. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην περιοχή αυτή έχουν αποκλειστεί.

Πηγή: iefimerida.gr