Με “βαριά” ατζέντα μεταβαίνει ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ

Ελληνοτουρκικά, επενδύσεις και θέματα διμερούς συνεργασίας θα βρεθούν επί τάπητος στο τριήμερο ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Το Πρόγραμμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, είναι “φορτωμένο” με θέματα διεθνούς εμβέλειας.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί, ως γνωστόν, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και Αμερικανούς επενδυτές.

Βασική επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και τον πιο σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Επίσης, ο Πρωθυπουργός, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις για τα εθνικά  ζητήματα και το άκυρο «μνημόνιο» μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Στις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με Αμερικανούς αξιωματούχους θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας σε πάρα πολλούς τομείς, από τις τηλεπικοινωνίες και τις τεχνολογικές εξελίξεις μέχρι τα θέματα παιδείας. Η ατζέντα περιλαμβάνει βεβαίως και τις επενδύσεις, από την ενέργεια μέχρι τον τουρισμό και από τον χρηματοπιστωτικό τομέα μέχρι τα ζητήματα των νέων τεχνολογιών.