ΣΧΟΛΙΟ: Να αντιδράσουν οι απόδημοι, όσο είναι ακόμη καιρός!..

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Συγκλίνουσες πληροφορίες που φθάνουν στην Panhellenic Post από τις επαφές που τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν ομογενείς παράγοντες στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη, είναι απογοητευτικές. Και απαιτείται εγρήγορση από πλευράς ομογενών.

Δεν είναι μόνον η σταθερά απαξιωτική στάση που τηρούν ορισμένα κυβερνητικοί απέναντι στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των αποδήμων για τον προσφάτως ψηφισθέντα απαράδεκτο  νόμο, για την εκτός επικράτειας ψήφο των αποδήμων Ελλήνων Ψηφοφόρων. Στάση που φθάνει μέχρι του σημείου να προβάλλονται –και μάλιστα από επισημότατα χείλη- αστείες κυριολεκτικά δικαιολογίες και υπερφίαλα επιχειρήματα προκειμένου να δικαιολογηθεί η πλήρης υποταγή της Κυβέρνησης στις αξιώσεις της Αριστεράς- κομουνιστικής και αριστερόστροφης- και στη χρεία 200ων ψήφων, που επέβαλαν τους «κόφτες», αποστερώντας το 70% των Αποδήμων από την «διευκόλυνση» της ψήφου από μακριά ενώ έχουν αποκόψει όλους  τους Απόδημους ψηφοφόρους από την επιστολική ψήφο.

Παράλληλα με την επιχείρηση «υπερτροφία αισιοδοξίας»,  με την οποία «ταΐζουν» σε κάθε ευκαιρία την ομογένεια για την δήθεν «σύντομη» βελτίωση του σχετικού Νόμου, μία άλλη επιχείρηση βρίσκεται τις μέρες αυτές σε πλήρη ανάπτυξη. Είναι η επιχείρηση «καπελώματος» κάθε ομογενειακής πρωτοβουλίας  για αυτόνομη ανάπτυξη και κάποιας μορφής  οργανωτική δομή της ομογένειας, παγκοσμίως.

Επί του παρόντος θα αρκεστούμε στο να επιστήσουμε την προσοχή των ομογενειακών παραγόντων να μην είναι τόσο απερίσκεπτα «αισιόδοξοι» ότι τάχα ελέγχουν την κατάσταση, ούτε τόσο ασυλλόγιστα  «ενδοτικοί» στις σχετικές παροτρύνσεις  των κυβερνητικών παραγόντων που με ευγένεια, είναι αλήθεια, και επιδεικνύοντας  ένα φιλικό πνεύμα, προσφέρονται για  παροχή συμβουλευτικής συνδρομής και τεχνικής βοήθειας…

Στην πραγματικότητα αυτή είναι η αθέατη «παγίδα» που οδηγεί  την ομογένεια στο σύνδρομο του κράτους «Μεγάλου Αδελφού»! Και σ΄ αυτό θα πρέπει να αντιδράσουν οι απόδημοι. Όσο είναι ακόμη καιρός!..