Καταδικάστηκε ο Τηλέμαχος Λαβίδας, επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης

Καταδικαστική ήταν η απόφαση για τον Ελληνα επιχειρηματία, Τηλέμαχο Λαβίδα (Telemaque Lavidas) για την εμπλοκή του στην περιβόητη διεθνή υπόθεση inside trading, στην οποία είναι εκ των βασικών κατηγορούμενων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Τηλέμαχος Λαβίδας κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, που του αποδίδονταν. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια νίκη για το Γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα στο Μανχάτταν αλλά και το FBI, που, για αρκετά χρόνια, διερεύνησαν την υπόθεση.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα μέλη του δικτύου που ενεπλάκη σε αυτήν την υπόθεση κατάφεραν να αποσπάσουν παράνομα ιλιγγιώδη κέρδη, που φτάνουν στα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ένας μάρτυρας αποκάλυψε στους ανακριτές ότι το insider trading έχει γίνει χόμπυ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με επενδυτές τραπεζίτες, στελέχη εταιρειών και χρηματιστές ανά τον κόσμο, να προβαίνουν σε αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληφοροριών για συγκεκριμένες εταιρείες.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, δεν έγινε κανένα σχόλιο ούτε από τον εκπρόσωπο του Εισαγγελέα, ούτε από τους δικηγόρους του Λαβίδα.

Το ύψος της ποινής του Έλληνα επιχειρηματία αναμένεται να γίνει γνωστό τον Απρίλιο.

Πηγή:ekirikas.gr/PhotoQ(AP/Richard Drew, File)