Τιμητική εκδήλωση για τους Ηπειρώτες Ευεργέτες του Ν. Τρικάλων

Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος

Φωτό: Αθηνά Οικονόμου

Τρίκαλα: Με μια σεμνή εκδήλωση τιμής προς τους ζώντες Ηπειρώτες Ευεργέτες του Ν. Τρικάλων, μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και την επιμνημόσυνη δέηση για τους εκλιπόντες Ηπειρώτες ευεργέτες, που προηγήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου εκ Μετσόβου, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στα Τρίκαλα, αποδόθηκε από το Δήμο Τρικκαίων η δέουσα ευγνωμοσύνη και ευχαριστία προς αυτούς.

Οι σύγχρονου Ηπειρώτες Ευεργέτες του Ν. Τρικάλων: ζεύγος Χαράλαμπου & Ιωάννας Δεληλήγκα και Ευαγγέλου & Μαρίας Πανάγιου

Παρευρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων: Άρης Μυλωνάς-Πρόεδρος, Αθηνά Οικονόμου-Αντιπρόεδρος, Άννα Παλαιοδήμου-Γραμματέας, Φρύνη Γιαννούλη-Ταμίας, Κώστας Μάρης-Μέλος, Μαρία Τσατσαρώνη-Υπεύθυνη Χορευτικών και Χρύσανθος Κόκκας-Υπεύθυνος Πολιτιστικών & Οργανωτικών, πλήθους Ηπειρωτών αλλά και πολιτών της πόλης των Τρικάλων.

Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων,  Άρης Μυλωνάς, αναφέρθηκε στη γενναιόδωρη προσφορά των Ηπειρωτών, που συνέχισαν επάξια την παράδοση ευεργετισμού της Ηπείρου, προς όφελος της ανάπτυξης της πόλης των Τρικάλων: του γιατρού Αθ. Βαφειάδη, του δικηγόρου Ιωάννη Σφάλαγκα, του αρτεργάτη Μιχ. Τραϊκάπη, της Σοφίας Μπούμπας, του Ιωάννη Τσαλμάνη, των Αδαμάντιου, Καλλιόπης, Θεόδωρου Κασσάρου, του Θεόδωρου Πίχτου, της Προέδρου Φιλανθρωπικού Σωματείου Ευανθίας Παπακυριαζή, του κυρός Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Πολυκάρπου Θωμά (1875-1949), της Ελένης Σόλωνος Χρηστάκη Ζωγράφου-Καλφατζόγλου, του τ. Δημάρχου Βασίλειου Δεληλήγκα, του Λάνθου Μονδάνου, του μεγαλοκτηματία Κωνσταντή Τσιπουλάκου και του αλευροβιομήχανου Ιωάννη Ματσόπουλου (1887-1978).

1. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων Άρης Μυλωνάς στην ομιλία του

 

Στη συνέχεια απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων στους εν  ζωή Ηπειρώτες Ευεργέτες των Τρικάλων τον τ. Αντιδήμαρχο Χαράλαμπο (Μπάμπη) Δεληλήγκα, που κατάγεται από τη Β. Ήπειρο και μαζί με τη σύζυγό του Ιωάννα δώρισε 11 στρέμματα οικόπεδο για να δημιουργηθεί μια μονάδα ημερήσια φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) στα Τρίκαλα και στον αρτοποιό  Ευάγγελο Πανάγιο από το Μέτσοβο, που με τη στήριξη της συζύγου του Μαρίας (Μαρίτσας) έκτισε τον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας και δύο παρεκκλήσια στην ομώνυμη Ι. Μονή Πύλης Τρικάλων.

Αναμνηστική φωτό με τον εφημέριο στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου εκ Μετσόβου Τρικάλων με Ηπειρώτες

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον παραδοσιακό καφέ και αποχαιρετιστήρια σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Η οικογένεια Ευάγγελου & Μαρίας Πανάγιου με τα παιδιά της Αθηνά και Δημήτρη και την Ταμία Φρύνη Γιαννούλη