Οι 15 ομογενείς που διακρίθηκαν για την Ημέρα της Αυστραλίας

Η Ημέρα της Αυστραλίας είναι η Εθνική Εορτή της Αυστραλίας. Γιορτάζεται ετησίως στις 26 Ιανουαρίου και σηματοδοτεί την επέτειο της άφιξης του Πρώτου Στόλου των Βρετανικών πλοίων στο Port Jackson στη Νέα Νότια Ουαλία και την ύψωση της σημαίας της Μεγάλης Βρετανίας στο Sydney Cove από τον Κυβερνήτη Arthur Phillip.

Στην Αυστραλία του σήμερα, οι εορτασμοί σχετίζονται με την αποδοχή της διαφορετικότητας που χαρακτηρίζει τις κοινωνίες της χώρας και αντικατοπτρίζουν τα ιδανικά και τις αξίες που ενώνουν τους Αυστραλούς ως έθνος.

Στο πλαίσιο αυτό είθισται την Ημέρα της Αυστραλίας να πραγματοποιούνται οι τελετές απονομής υπηκοότητας με τις οποίες καλωσορίζονται οι νέοι μετανάστες στην αυστραλιανή κοινότητα ενώ την παραμονή της επετείου αποδίδεται το βραβείο για τον Αυστραλό της χρονιάς και τιμούνται εκατοντάδες πολίτες για την προσφορά τους και το έργο τους στην αυστραλιανή κοινωνία.

Ανάμεσα στους φετινούς βραβευμένους βρίσκονται και τουλάχιστον δεκαπέντε ομογενείς. (Τόσους εντοπίσαμε, σύμφωνα με τα ελληνικά ονόματά τους).

Πρόκειται για τους εξής:

Professor Anthony E CASSIMATIS (St Lucia, QLD), για την προσφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης, του νόμου και στην κοινωνία γενικότερα.
Maria DIMOPOULOS (Altona, VIC), για την σημαντική προσφορά της στις γυναίκες, την πολυπολιτισμικότητα και στην πρόληψη της οικογενειακής βίας.
Dr Paul Elias ELIADIS (South Brisbane, QLD), για την προσφορά του στην ιατρική ως κλινικός αιματολόγος και για τo φιλανθρωπικό toy έργο.
Violet ROUMELIOTIS (Carlton, NSW), για την κοινωνική προσφορά της εν γένει και ιδιαίτερα στην υποστήριξη των προσφύγων.
George SAVVIDES (Mount Martha, VIC), για την εξαιρετική προσφορά του στην κοινότητα, σε φιλανθρωπικές ομάδες και στο χώρο των επιχειρήσεων.
Thomas Frank DANOS (Toorak, VIC), για την προσφορά του στον νομικό κόσμο και στην κοινότητα εν γένει.
Peter George DOUKAS (Ashbury, NSW), για την προσφορά του στον πολυπολιτισμό της ΝΝΟ.
George HALVAGIS, (Mentone, VIC), για την κοινωνική προσφορά του και ιδιαίτερα στα θύματα εγκλημάτων.
Major Terry KANELLOS (Pascoe Vale South, VIC), για την προσφορά του στους βετεράνους του πολέμου και τις οικογένειές τους και στην κοινωνία γενικότερα.
Dr Stephen George PAPAS (Indooroopilly, QLD), για την προσφορά του στην κοινωνία και την οδοντιατρική.
Nenia Helen TAVROU (Ascot Vale, VIC), για την πολύπλευρη προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο.
The Reverend Father Christos TRIANTAFYLLOU (Sans Souci, NSW), για την προσφορά του στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Belmore.
Eleftheria (Victoria) ZOGRAFOS (QLD), για την προσφορά της στην πολυπολιτισμική κοινωνία του Κουίνσλαντ.
Penny DAMIANAKIS (NSW), για τις εξαιρετικές υπηρεσίες της sτις ευπαθείς ομάδες πολιτών και τις κοινότητες προσφύγων από τη θέση της στο Centrelink.
Lieutenant Peter ASIMAKIS (QLD), για τα επιτεύγματά του ως επικεφαλής του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας της Μονάδας Εκπαίδευσης Θαλάσσης (Sea Training Unit Defence Cooperation Programme).

neoskosmos.com

Φωτογραφία: (Από αριστερά, George Savvides, η Maria Dimopoulos και ο Dr Paul Elias Eliadis είναι τρεις από τους ομογενείς που διακρίθηκαν φέτος για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Φώτο: Supplied