Το σχέδιο της κυβέρνησης μετά τις κλειστές δομές για αποσυμφόρηση των νησιών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση το σχέδιο για αποσυμφόρηση των νησιών, μέσω της επίταξης περιοχών στα νησιά για την δημιουργία κλειστών δομών, αλλά και μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Σε περίπτωση που δεν αποδώσουν με την επιθυμητή ταχύτητα τα βήματα αυτά, θα ενεργοποιηθεί η δεύτερη φάση του κυβερνητικού σχεδιασμού για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κλειστών κέντρων σε περιοχές της ενδοχώρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η αξιολόγηση της πρώτης φάσης του σχεδίου της κυβέρνησης για το προσφυγικό θα γίνει περί τα τέλη Μαρτίου, οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν χρειαστεί θα δημιουργηθούν κλειστές δομές στην Κρήτη, δύο πιθανότατα, καθώς και στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Σε αυτές τις περιοχές, δεν αναμένεται να χρειαστούν επιτάξεις καθώς το ελληνικό δημόσιο διαθέτει αρκετούς χώρους, είτε στρατόπεδα είτε άλλου τύπου εγκαταστάσεις, στις οποίες μπορεί να κατασκευάσει τέτοιες δομές.

Πηγή: skai.gr