Διαμαρτύρονται για τις συντάξεις τους οι Βορειοηπειρώτες

Αθήνα.- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι της Βόρειας Ηπείρου κατά της απόφασης της κυβέρνησης να εξαιρέσει από τη χορήγηση σύνταξης όσων ασφαλισμένων δεν έχουν 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμπεριλαμβάνονται και οι ομογενείς στους οποίους ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί την κατάργησή της.

Οι ίδιοι ζητούν να μην υπάρχει κανένας διαχωρισμός των Βορειοηπειρωτών, από τους Ελλαδίτες Έλληνες σε κανέναν συνταξιοδοτικό νόμο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική αφού:

– Μελέτησε το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο Βρούτση,
– Εντόπισε ότι οι Βορειοηπειρώτες, αδικούνται οικονομικά και δέχονται ρατσιστική επίθεση από την κυβέρνηση,
– Διαπίστωσε ότι η ψηφισθείσα, από την προηγούμενη κυβέρνηση τροπολογία, για το επίδομα ανασφαλίστων, όχι απλώς δεν εφαρμόζεται, αλλά μουλωχτά και χωρίς καμία προειδοποίηση, δεν κατέβαλε στους λογαριασμούς, ούτε τα χρήματα που προβλεπόταν πριν την τοπολογία,
– Ακολουθεί παρελκυστική τακτική στο να απαντήσει σε πολλές επιστολές και υπομνήματα, που η παράταξή μας και άλλοι φορείς της κοινότητάς μας απέστειλαν στην κυβέρνηση,
– Άσκησε πολιτική πίεση, βάσει του θεσμικού ρόλου,
– Συσκέφθηκε με άλλους φορείς της κοινότητάς μας

Όντας πιστή στις διακηρύξεις της και στο λόγο ίδρυσης της, σας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 17:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Σύνταγμα.

«Όχι στον διαχωρισμό Βορειοηπειρωτών από τους Ελλαδίτες»

«Τα γενικά αιτήματα είναι:

ΚΑΝΕΝΑΣ διαχωρισμός των Βορειοηπειρωτών, από τους Ελλαδίτες Έλληνες σε κανέναν συνταξιοδοτικό νόμο,

Αναγνώριση από την κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων, την ανάγκη προστασίας της ελληνικότητάς μας και δια νόμου απαγόρευσης στιγματισμού και περιθωριοποίησής μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Δυστυχώς η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα, καθώς και οι θεσμοί της, έχοντας ως αξιωματούχους αυτούς που δεν αισθάνονται την ανάγκη μας για εθνική περηφάνια και ισότητα, έχουμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε μέχρι τη δικαίωση, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο συμβιβασμό που θίγει την ιστορία μας και τα δικαιώματα μας.

Ας δείξουμε πόσο ισχυροί είμαστε όταν μας προσβάλλουν.

Ας δείξουμε ότι προτιμάμε το φόβο όσων μας υποτίμησαν, παρά την αγάπη τους

Ας κατανοήσουμε ότι έχουμε τη δύναμη να πάρουμε όσα αδίκως μας στερούν

Ας θυμηθούμε και υπενθυμίσουμε το λόγο που έχουμε, να είμαστε περήφανοι Βορειοηπειρώτες.

Φίλες και φίλοι, να κατανοήσουμε ότι πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ και ΚΑΜΙΑ ας μην σκεφτεί ότι μπορεί να κερδίσει με αγώνες του διπλανού του!

Να μην κουραστούμε να αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση!

Καλή αντάμωση στους αγώνες!»

Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί στη Βουλή

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, και τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του τελευταίου σχετικά με τις συντάξεις.

Ο κ. Κατσώτης χαρακτήρισε άδικη την εξαίρεση από τη χορήγηση σύνταξης όσων ασφαλισμένων δεν έχουν 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμπεριλαμβάνονται και οι ομογενείς στους οποίους ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί την κατάργησή της.

Απαντώντας ο κ. Βρούτσης αντέτεινε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να λύσει το πρόβλημα με τις συντάξεις των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίας που επεξεργάζεται τη λύση του θα καταθέσει τη σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει Μάρτιο ή Απρίλιο.

Ο κ. Κατσώτης επέμεινε ότι πρέπει να καταργηθούν οι διακρίσεις για τη χορήγηση σύνταξης στους ασφαλισμένους και να καταβληθεί σε όλους εθνική σύνταξη. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι προωθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα τύπου «Πινοσέτ».

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας.

«Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όσοι είστε από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία ελάτε και όσοι δουλέψετε εδώ θα παίρνετε εθνική σύνταξη ανεξάρτητα αν έχετε την ελληνική υπηκοότητα. Λέει δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο, να πληρώνει τον όποιο πρόσφυγα και μετανάστη έρχεται εδώ, και καλεί όλους τους μετανάστες στην απεργία, τους λέει ελάτε για να πάρετε όλοι συντάξεις αδιαφορώντας αν η σύνταξη τω Ελλήνων πάει 80% κάτω, για να ενισχύσετε το ΚΚΕ εναντίον όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Ο κ. Κατσώτης αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα του υπουργού Εργασίας και διαστρέβλωση των όσων είπε.

Η συνεχιζόμενη διαμαρτυρία του βουλευτή του ΚΚΕ, που διέκοπτε συνεχώς τον υπουργό Εργασίας, προκάλεσε την αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος, Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος τον ανακάλεσε στην τάξη και του αφαίρεσε το λόγο.

«Ο τρόπος που αντιδρά φαίνεται ότι τον ενοχλούν αυτά που λέω. Θα πληρώσει ο ίδιος τα λεφτά; Είναι απαράδεκτο και προκαλεί θυμό να καλεί στην απεργία όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες τάσσοντας σύνταξη σε όλους», σχολίασε ο κ. Βρούτσης.

in.gr