Έφυγε ένας αγωνιστής ομογενής, ο Γιώργος Τσορακλίδης

Απεβίωσε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΡΑΚΛΙΔΗΣ, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης.  Ο Γιώργος Τσορακλίδης, μαζί με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, «χτίσανε» την έδρα της Ομοσπονδίας δημιουργώντας τον Σύλλογο Ποντίων Φρανκφούρτης Έσσης.

Ο εκλιπών, ήταν  αγωνιστής, δημοκράτης, πατριώτης Ένας μεγάλος Έλληνας, όπως αναφέρει  σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Γιώργος Αμαραντίδης, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) και πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ)

«ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΡΑΚΛΙΔΗΣ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στην ουσία χτίσανε την έδρα Η προσφορά του Γιώργου είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μπορούσε κανένας μας μόνος του να την αναφέρει. Εγώ πιστεύω ότι από τότε που γεννήθηκε μέχρι εχτές που μας άφησε προσέφερε.

Θα αναφερθώ σε μία άλλη στιγμή στο μεγάλο έργο του Γιώργου Τσορακλίδη.

Δύναμη και κουράγιο στην άξια Φωτεινή στον Γιό του και σε όλους τους συγγενείς του.

Φίλε Γιώργο Καλό Παράδεισο» καταλήγει στο μήνυμά του ο Γιώργος Αμαραντίδης.

Άλλα μηνύματα

«Με τον αδόκητο και οδυνηρό χαμό του πολυφίλητου και ακριβού φίλου, συναδέλφου, δασκάλου, ηγέτη Γιώργου Τσορακλίδη κλείνει ένας ιστορικός κύκλος που σφράγισε την παρουσία των Ελλήνων στην Ξενιτιά. Του ιστορικού κύκλου των ιδρυτών της Ομοσπονδίας μας. Ο Γιώργος Τσορακλίδης ήταν ο εμπνευστής της ιδέας ίδρυσης της ΟΣΕΠΕ. Αυτή είναι η αλήθεια.

Η είδηση του θανάτου του μας συγκλονίζει.

Αντιλαμβανόμαστε σημειακά την ισχύ της απώλειας του. Ώρα με την ώρα. Σε μια εποχή που η Δημοκρατία καθίσταται εκ νέου ζητούμενο πολιτικής εφαρμογής και κοινωνικής συνοχής, ο Γιώργος Τσορακλίδης θα αποτελεί αέναο σύμβολο δημοκρατικής συσπείρωσης, διαλόγου, ευπρέπειας, σεβασμού στην άλλη άποψη.

Αυτές είναι οι παρακαταθήκες που μας κληροδοτεί ο αγαπημένος Γιώργος Τσορακλίδης.

Γνωρίζουμε ότι είναι βαριές οι ευθύνες.

Ευχόμαστε η εξόδιος ακολουθία του αδελφού μας εν Χριστώ Γεωργίου να αποτελέσει βήμα περισυλλογής και ανανοηματοδότησης των εσκαμμένων.

Καλό Παράδεισο αδερφέ μας Γιώργο

Για το ΔΣ της ΟΣΕΠΕ

Πεχλιβανίδης Χρήστος

Γενικός Γραμματέας»

Ο Γιάννης Καρυπίδης αναφέρει:

«Κρίμα, πολύ κρίμα…

Τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του φίλου Γιώργου Τσορακλίδη, στους συγγενείς και στον όλο Παγκόσμιο Ποντιακό Ελληνισμό!

Είχα τιμή να τον γνωρίσω το Μάρτιο του 1991 στο Α’ Πανσοβιετικό Συνέδριο των Ελλήνων στην πόλη Γκελεντζίκ της Ρωσίας και να τον συναντήσω πολλές φορές, όσο στην Ελλάδα, τόσο και δυο φορές στο Μόναχο, καλεσμένος στην ταβέρνα του.

Αιώνια η μνήμη του!

Καλό του παράδεισο!»