ΓΝΩΜΗ: Να αφυπνισθούν οι ομογενειακές οργανώσεις και να αντιδράσουν στις τοπικές κοινωνίες

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, ότι «τις τελευταίες μέρες, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη, πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της», και πως η κατάσταση αυτή «κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία», γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ στην εκτίμηση πως «υπό τις συνθήκες αυτές, η παρούσα κατάσταση συνιστά ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας» δείχνουν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της Ελλάδος.

Η Τουρκία, αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής, με αποτέλεσμα τα άτομα που κατευθύνονται από την Τουρκία προς τα ελληνικά σύνορα να επιχειρούν με την βία να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Είναι, επίσης αξιοσημείωτο ότι η Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως: «λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαρακτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις».

Η χώρα, με αστυνομικές δυνάμεις αρχικά, με τη συνδρομή του Στρατού έπειτα, προσπαθεί να κρατήσει μακριά από το έδαφός πάνω από 30.000 «άτακτα πλήθη» που προσπαθούν να μπουν στην χώρα με προορισμό, λένε την Ευρώπη.

Μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης, προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι η Ομογένεια σε όλο τον κόσμο πρέπει να δραστηριοποιηθεί. Να προβεί οργανωμένα σε παραστάσεις στις τοπικές δομές εξουσίας.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) πρέπει να βγει από τη χειμερία νάρκη στην οποία έχει περιπέσει και να ενημερώσει τα Κοινοβούλια στα οποία έχει θεσμική πρόσβαση για την οριακή κατάσταση που δημιουργήθηκε στα ελληνικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανατολή.

Η ΑΗΕΡΑ, στην Αμερική, επίσης, οφείλει άμεσα να δραστηριοποιηθεί, όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Το ίδιο οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις. Έτσι γινότανε πάντα σε κρίσιμες στιγμές. Έτσι πρέπει να γίνει και τώρα. Να σταματήσουν οι μεμψιμοιρίες. Τα θέματα που τις προκαλούν μπορούν να συζητηθούν αργότερα.

Η γενέτειρα χρειάζεται αυτή την ώρα την αφύπνιση της διεθνούς κοινής γνώμης για την «επίθεση» που δέχεται στα σύνορά της, επίθεση κατευθυνόμενη από τον Ταγίπ Ερντογάν προσωπικά.

Ας μην χαθεί ούτε λεπτό. Ας αρχίσει άμεσα να ξεδιπλώνεται η αντίδραση της Ομογένειας. Με τηλεφωνήματα σε βουλευτές-Γερουσιαστές. Με τηλεγραφήματα στον Λευκό Οίκο και στα προεδρικά Μέγαρα των Ευρωπαϊκών χωρών, ως ένα πρώτο βήμα.

Τα συγκεκριμένα πολυεθνικά άτομα που συνωθούνται στα ελληνικά σύνορα, επιτίθενται με πέτρες, λοστούς και κάθε άλλο επιθετικό μέσο εναντίον των ελληνικών δυνάμεων που προσπαθούν να προστατέψουν της Ελλάδος «το κυριαρχικό δικαίωμα και τη συνταγματική υποχρέωση να διαφυλάσσει την ακεραιότητά της», χρησιμοποιούνται ως «πιόνια» από τον Ερντογάν.

Ήλθε η ώρα της οργανωμένης Ομογένειας να αντιδράσει υπέρ της πατρίδος.