Τι γίνεται με τα Ελληνικά στο Coburg West;

Με νύχια και με δόντια κρατιέται τα τελευταία χρόνια το Πρόγραμμα Ελληνικών στο δημοτικό σχολείο Coburg West, ένα σχολείο με παράδοση 30 ετών στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Πέρσι, το Πρόγραμμα σώθηκε με αγώνες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης που είχαν ως αποτέλεσμα την καταλυτική παρέμβαση της ομογενούς υπουργού κ. Τζένης Μικάκου.

Φέτος φάνηκε ότι το πρόβλημα λύθηκε οριστικά με θετικό για την ελληνομάθεια τρόπο καθώς, και πάλι μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, το ζήτημα έφτασε στην κ. Μικάκου ξανά.

Η ομογενής υπουργός Υγείας έφερε την υπόθεση στον Υπουργό Παιδείας James Merlino με απόφασή του οποίου δόθηκε χρηματοδότηση στο σχολείο με σκοπό την εξασφάλιση της συνέχειας του Προγράμματος Ελληνικών για τα επόμενα χρόνια.

Χθες, όμως, το τηλεφώνημα κάποιου ομογενούς, γονέα μαθητή του Coburg West, επανέφερε το θέμα και, μάλιστα, στις αρχικές του διαστάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα μας κατήγγειλε ο γονέας, ο οποίος δεν θέλησε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του, στην αρχή της χρονιάς δεν υπήρχε εκπαιδευτικός Ελληνικών και όλοι οι μαθητές παρακολουθούσαν το ιταλικό πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, το τμήμα ανέλαβε αναπληρωτής ο οποίος, όμως, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε ο γονέας, περισσότερο φαίνεται ότι απασχολεί τα παιδιά παρά ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διδασκαλίας της γλώσσας.

Οι ανησυχίες των γονέων εντάθηκαν από το γεγονός ότι σε κανένα από τα ενημερωτικά σημειώματα του σχολείου δεν υπάρχει αναφορά στο πρόγραμμα ελληνικών σε αντίθεση με τα άλλα προγράμματα που περιλαμβάνονται στο φετινό curriculum του Coburg West.

Εκτός αυτού, στις 17 Φεβρουαρίου, που ξεκινούσε η τέταρτη εβδομάδα των μαθημάτων, ο διευθυντής κ. Mark Colagrande, έστειλε σημείωμα στους γονείς με το οποίο τους ενημέρωνε ότι αν και στο τέλος του 2019 είχε προσλάβει δάσκαλο ελληνικών, λόγω «απρόβλεπτων συνθηκών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αυτός δεν ανέλαβε υπηρεσία και δεν είναι γνωστό πότε θα είναι σε θέσει να το πράξει.

Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με το ιστορικό των προσπαθειών της διεύθυνσης του σχολείου τα δύο τελευταία χρόνια να διακοπεί το πρόγραμμα των Ελληνικών, όπως είναι φυσικό, έχουν θορυβήσει τους γονείς καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα των ελληνικών φέτος στο Coburg West.

Εμείς επικοινωνήσαμε με το σχολείο και ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον διευθυντή για το ζήτημα αυτό αλλά μέχρι τη στιγμή που γράφεται η είδηση κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατόν.

Πηγή: «Νέος Κόσμος»

Φωτογραφία: Άγνωστο παραμένει αν θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα ελληνικών του Coburg West αυτή τη χρονιά παρά τις εγγυήσεις του υπουργείου Παιδείας. Η φωτογραφία είναι από τη συνάντηση των εκπροσώπων των γονέων του σχολείου και του κ. Θεόδωρου Μάρκου (δεύτερος από αριστερά), με την ομογενή υπουργό κ. Τζένη Μικάκου (τρίτη από αριστερά) τον περασμένο Νοέμβριο. Φώτο: Supplied