Η ομάδα φιλίας Σουηδίας-Ελλάδος κοινοβουλευτικών του σουηδικού Κοινοβουλίου με τον Έλληνα Πρέσβη

Στοκχόλμη.- Το απογευμα της 4ης Μαρτίου στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία της Στοκχόλμης ο πρέσβης της Ελλάδος στη Σουηδία κ Ανδρέας Φρυγανας με τους συνεργάτες του φιλοξένησαν τα μέλη της ομάδας φιλίας Σουηδιας-Ελλαδος κοινοβουλευτικών του σουηδικού κοινοβουλιου.

Καλεσμένοι επίσης ήταν ο κ Σωτήρης Δελης πρώην μέλος της σουηδικής Βουλής και αντιπρόεδρος της ομάδας και ο κ Γεώργιος Κοντορινης πρώην πρόεδρος του Δικτύου Αιρετών Αυτοδιοικησης Ευρώπης.

Στην διάρκεια της επίσκεψης ο πρέσβυς κ Φρυγανας ενημέρωσε την ομάδα φιλίας γύρω από την οικονομία της Ελλάδος, θέματα επενδύσεων, εξωτερικής πολιτικής, την κρίσιμη περίοδο στις ελληνοτουρκικες σχέσεις, το φλέγοντα πρόβλημα του μεταναστευτικού στα σύνορα της χώρας, τον εορτασμό για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνος και πολλά αλλά θέματα.

Επακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από τους Σουηδούς κοινοβουλευτικούς σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Η ελληνική πρεσβεία στην Στοκχόλμη με τον πρέσβη και τους συνεργάτες του δημιούργησαν ένα πολύ θετικό κλίμα για τις θέσεις της Ελλάδος για τις προσπάθειες και θυσίες της χώρας για την ειρήνη στην περιοχή που βρίσκεται κάτω από τις απειλές και συνεχείς τουρκικές προκλήσεις ως και την φύλαξη των συνόρων της ΕΕ από την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ομάδας φιλίας βουλευτής κ Λαρς Μέγιερν Λάρσον ευχαρίστησε τον πρεσβυ και τους συνεργάτες του και εξέφρασε την επιθυμία του όπως μια τέτοια ενημέρωση να οργανωθεί την επόμενη φορά σε χώρο της σουηδικής Βουλης.

Οι βουλευτές του σουηδικού κοινοβουλίου έδειξαν το σεβασμό και την εκτίμηση τους στην τεράστια προσπάθεια της Ελλάδος, παρά της δυσκολίες, να κρατήσει τα σύνορα της ΕΕ απαραβίαστα ως επίσης και δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για την πρόοδο της χώρας ιδιαίτερα στα οικονομικά και την επενδυτική της πολιτική.

ΡΗΡ