Στηρίζοντας το νέο «κύμα» Ελληνοαυστραλών ιατρών

Η καθοδήγηση είναι ζωτικής σημασίας στην ανάπτυξη κάθε ατόμου που ξεκινά το ταξίδι μίας νέας καριέρας, και το ίδιο ισχύει και στην ιατρική, δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας (Hellenic Medical Society of Australia-HMSA), επικαλούμενοι τη φράση από τον όρκο του Ιπποκράτη «η ζωή είναι μικρή και η τέχνη μακρόχρονη… ορκίζομαι να θεωρώ τον δάσκαλό μου στην τέχνη ίσο με τους γονείς μου».

Η συμβουλευτική και επαγγελματική καθοδήγηση των νέων ιατρών αποτελεί σημαντικό μέρος της αποστολής της HMSA, η οποία κάλεσε σε μία ενημερωτική βραδιά οκτώ νέους ιατρούς που ασκούν την πρακτική τους αυτή την περίοδο.

Σε ένα δείπνο στην ταβέρνα Elia στο Heidelberg την περασμένη Πέμπτη, o πρόεδρος του HMSA και αναπληρωτής καθηγητής, Marinis Pirpiris, υποδέχτηκε τους νέους ιατρούς τονίζοντας τη σημασία της συμβουλευτικής υποστήριξης και τον σπουδαίο ρόλο που μπορεί να παίξει ένας μέντορας στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Προσκαλεσμένοι γι’ αυτόν τον σκοπό, για να μιλήσουν στους νέους ιατρούς για το δικό της επαγγελματικό ταξίδι, ήταν δύο ιατροί που ολοκλήρωσαν σχετικά πρόσφατα την ειδικότητά τους. Ο νευροχειρούργος, James Dimou, και η ουρολόγος, Dr Athina Pirpiris, περιέγραψαν τις εμπειρίες τους και τις αμέτρητες απαιτήσεις που συνάντησαν ξεκινώντας την επαγγελματική τους πορεία στη ιατρική.

Στη βραδιά συμμετείχε και ο κ. Paul Orfanos, διευθυντικό στέλεχος της Delphi Bank, ενώ στην ομιλία του ο Dr Benjamin Filipopoulos, από την HMSA, ενθάρρυνε τους νέους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στην Ένωση, να αναζητήσουν τους δικούς τους μέντορες και να είναι γενικότερα παρόντες στις κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ένωση ιατρών ώστε να υπάρχει συνέχεια στις επόμενες γενιές.

Χορηγός της επιμορφωτικής αυτής βραδιάς ήταν η Delphi Bank, βασικός σπόνσορας της HMSA από την ίδρυσή της.
Ιατροί και φοιτητές ιατρικής που επιθυμούν να εγγραφούν στην Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας (HMSA), μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ιατρικής ένωσης για περισσότερες πληροφορίες. Πληροφορίες διατίθενται και για το ευρύ κοινό στο www.hmsa.org.au.