Τρεις οι νεκροί στην Ελλάδα – Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Επίσημη ανακοίνωση για τους δύο θανάτους από κορονοϊό το πρωί του Σαββάτου εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας. Έτσι, οι νεκροί συνολικά είναι τρεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Ανακοινώνονται δύο θάνατοι από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2:90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί».

Σύμφωνα με το imerazante.gr, ο 67χρονος έδωσε μεγάλη μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου και νοσηλευόταν. Είχε επισκεφτεί πριν από λίγες ημέρες το Νομαρχιακό Νοσοκομείο του Ρίου και την προηγούμενη Πέμπτη ένιωσε αδιαθεσία. Αμέσως πήγε σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος του σύστησε να επισκεφτεί αμέσως το Νοσοκομείο Ζακύνθου για περαιτέρω εξετάσεις. Πράγματι αυτό έγινε και στην πύλη του νοσοκομείου, αφού ενημέρωσε για τα συμπτώματα που είχε, νοσηλεύτηκε στην ειδική μονάδα απομόνωσης. Το ίδιο βράδυ (Πέμπτη 12/03) η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και οι γιατροί τον διασωλήνωσαν. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του, λήφθηκε δείγμα για να σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ. Την Παρασκευή βγήκαν τα αποτελέσματα και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό. Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο το πρωί του Σαββάτου από διπλή πνευμονία. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και πριν συνταξιοδοτηθεί εργαζόταν ως κλητήρας στο δικαστήριο. Επίσης, είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου την τετραετία 1999-2003.

Σε σοβαρή κατάσταση ο γιος του 90χρονου που πέθανε – Νοσηλεύεται και η νύφη του

Ο 90χρονος από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τα κρούσματα του κορονοϊού, κατέληξε χθες αργά την νύχτα. Σε σοβαρή άλλα σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο γιος του και σε λίγο καλύτερη κατάσταση η νύφη του. Υπενθυμίζεται ότι ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ. Εκεί, έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στο κορονοϊό και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ένα άλλο περιστατικό, ένας 78χρονος κι αυτός από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου με συμπτώματα πνευμονίας ομολόγησε κάποια στιγμή στους γιατρούς ότι έχουν συναντηθεί με τον 90χρονο. Του έγιναν αμέσως εξετάσεις και διαπιστώθηκε και αυτός ότι είναι θετικός στο κορονοϊό. Το μεσημέρι αναμένεται στο νοσοκομείο Καστοριάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου.

Να θυμίσουμε πως την περασμένη Πέμπτη είχε ανακοινωθεί ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Πρόκειται για τον66χρονο , με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος είχε εισαχθεί στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής είχε παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 3:15. Ο 66χρονος εκπαιδευτικός ήταν ανάμεσα στους προσκυνητές που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους και βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό.