Ματαιώθηκε το 76ο των Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ο Κοροναϊός  “χτύπησε” και το Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”. Το 76ο Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι, 22-24 Ιουλίου 2020. Μετά την Πανδημία που κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, (Π.Ο.Υ.) και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί σε ΗΠΑ και Ελλάδα, το ΔΣ της Ένωσης προχώρησε στην ματαίωση του  Συνεδρίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, θα πρέπει να συγκληθεί (άγνωστον πότε) έκτακτη Γεμική Συνέλευση η οποία θα αποφασίσει και θα ορίσει νέες ημερομηνίες για την τέλεση του ματαιωθέντος Συνεδρίου.

Να σημειωθεί ότι η Ενωση Ευρυτάνων Αμερικής έχει στο ενεργητικό της σπουδαίο έργο αγαθοεργίας προς όλες τις κατευθύνσεις, στην Αμερική και στη γενέτειρα Ευρυτανία, όπου έκτισε Γυμνάσιο και Νοσοκομείο στο Καρπενήσι κι έκανε την αρχή με έρανο μεταξύ των μελών της και έπεισε το ελληνικό κράτος να αναλάβει το κτίσιμο και  τη λειτουργία του Γηροκομείου στο Καρπενήσι.

Προικοδότησε νεανίδες της Ευρυτανίας, βοήθησε και βοηθεί Ευρυτάνες που έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, χορηγεί ετησίως υποτροφίες δεκάδων χιλιάδων δολαρίων σε σπουδαστές στην Αμερική και Ελλάδα, δημιούργησε και διατηρεί στην Ευρυτανία αξιόλογο πρόγραμμα ενίσχυσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενισχύει σημαντικά κάθε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Καρπενησίου.

Από το 75ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής ¨Το Βελούχι”.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΗΡ, νέο σημαντικό τρίπτυχο αγαθοεργίας της Ένωσης ευρίσκετο στα σκαριά και επρόκειτο να ανακοινωθεί η έναρξή του στο ήδη αναβληθέν Συνέδριο.

Για το συνολικό της έργο, η Ένωση έχει επισήμως βραβευθεί με το Μεγαλόσταυρο του Σωτήρος, από την Ακαδημία Αθηνών και την Κοινωνική Πρόνοια.