Ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού το «GleNTi» του Ντάργουιν

Ακόμη μια εκδήλωση έπεσε… “θύμα” του κορονοϊού, αφού όπως ανακοινώθηκε η ελληνική γιορτή του Ντάργουιν “GleNTi”, η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα στις αρχές του Ιουνίου (6-7/6), ακυρώθηκε για φέτος.

Το γεγονός συγκεντρώνει γύρω στα 40.000 άτομα κατά τη διάρκεια του διημέρου διεξαγωγής του, με Έλληνες και ξένους να απολαμβάνουν άφθονα σουβλάκια, γαλακτομπούρεκα, και άλλες παραδοσιακές γεύσεις, υπό τον ήχο της ελληνικής μουσικής.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Αυστραλίας, Νικόλας Πονήρης, η ακύρωσή του για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ζωής του ήταν μια πράξη απολύτως απαραίτητη.

“Είμαστε απογοητευμένοι και είναι μια απόφαση την οποία δεν πήραμε ελαφρά. Αν και μιλάμε για τον Ιούνιο, η ιδέα του να κάνουμε το “GleNTi” υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχει νόημα. Η ασφάλεια και η υγεία του κόσμου έχει προτεραιότητα”, ήταν τα λόγια του κ. Πονήρη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είναι η μοναδική που έχει υποστεί τις συνέπειες του κορονοϊού, αφού και οι γιορτές για το Πάσχα και την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου έχουν ακυρωθεί ή θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία περιορισμένου αριθμού ατόμων.

Παράλληλα, ο κ. Πονήρης τόνισε μέσω ανάρτησης στο Facebook ότι γίνονται προσπάθειες οι λειτουργίες της Εκκλησίας κατά την πασχαλινή περίοδο να μεταδίδονται ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους πιστούς.