Τη δική του μάχη δίνει στον Έβρο ο Βουλευτής της ΝΔ,  Α. Δημοσχάκης

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ο Βουλευτής Έβρου  της ΝΔ και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας (Ε.Α ) , κ.  Αναστάσιος Δημοσχάκης, δίνει τη δική του μάχη στον ακριτικό Νομό, πλάι στους αστυνομικούς και στους στρατιώτες, άξιους υπερασπιστές της εδαφικής μας ακεραιότητας, απέναντι στην επιχειρούμενη άναρχη εισβολή από ένα καθοδηγούμενο ετερόκλητο πλήθος, εμψυχώνοντας καθημερινά τους εκεί άνδρες  και, κυρίως, των ΜΑΤ που προσφέρουν ακόμη και το …αίμα τους, υπερασπιζόμενοι τα σύνορά μας.

Κάποτε από του βήματος της Βουλής απευθυνόμενος στην τότε Κυβερνητική πλευρά υπογράμμισε ότι τα ΜΑΤ αποτελούν την τελευταία γραμμή Αμύνης της Δημοκρατίας μας , γιατί είναι η μόνη δημόσια αποτρεπτική δύναμη που οπλοφορεί ασκώντας τα καθήκοντα της .

Δεν μπορούσε φυσικά να φανταστεί ότι μαζί  με τις άλλες τοπικές αστυνομικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά και του Στρατεύματος θα υπερασπίζονταν τα εμβληματικά χερσαία και ποτάμια σύνορα της Ελλάδος, της Ευρώπης, στον Έβρο!

Ο καταγόμενος από το  Ισαάκιο Διδυμοτείχου Έβρου, επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας,  στα πλαίσια τετραήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στο Νομό, ο οποίος «φιλοξενεί» το ένα από τα δύο «καυτά» μέτωπα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα,  (απόπειρα εισβολής και Υγειονομικό) πραγματοποίησε επισκέψεις στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δυνάμεις αποτροπής και είχε συναντήσεις με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Διδυμοτείχου  και  Αλεξανδρούπολης!

Τον κ. Δημοσχάκη επισκέφθηκαν οι επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ μαζί με εκπρόσωπο των Συνδικαλιστών της Ένωσης Αθηνών που βρίσκονται στο Έβρο και προς τους οποίους, ο Επίτιμος αρχηγός, τόνισε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί στον βέλτιστο δυνατό βαθμό, τα κατάλληλα εργαλεία για την διαχείριση της μεταναστευτικής και υγειονομικής κρίσης.

Μάλιστα, οι επικεφαλής των ΜΑΤ με χαρά  πληροφόρησαν τον κ. Δημοσχάκη ότι περίπου 70άνδρες των ΜΑΤ αποφάσισαν να προσφέρουν ισάριθμες φιάλες αίματος για τις ανάγκες των τοπικών υγειονομικών αρχών και των κατοίκων της περιοχής . Η αιμοδοσία αναμένεται να γίνει αμέσως μετά την 25η Μαρτίου όπως συμφώνησαν με τον εκεί παριστάμενο διοικητή του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ρούφο .

Σε ό,τι αφορά την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Νομό, και η οποία συνεχώς υποτροπιάζει, ακόμη και μέσα στην φονική μανία του Κοροναϊού  που, πάντως, δεν αφήνει αλώβητη την Τουρκία, ο βουλευτής Έβρου και Επίτιμος αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε ότι «οι Εβρίτες επιδεικνύουν φιλοπατρία και άκαμπτο πνεύμα».

Να σημειωθεί ότι ακόμη και το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στα σύνορα, καθώς (όπως φαίνεται καθαρά σε βίντεο) αστυνομικοί του Ερντογάν προέβησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών προς τους Έλληνες αστυνομικούς που ευρίσκοντο επί ελληνικού εδάφους.

Οι Ελληνικές δυνάμεις αντιστάθηκαν  και κράτησαν για μία ακόμη φορά όρθια τα χερσαία σύνορα μας απαντώντας με ανάλογο τρόπο!

*φωτογραφίες αρχείου

ΡΗΡ