Ελληνοαμερικανική «πλατφόρμα ενότητας» εναντίον του Κορωνοϊού

Νέα Υόρκη.- Πάνω από 70 εκπρόσωποι οργανώσεων και ηγετικοί παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Προέδρου του, Μάρκου Δρακωτού, συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με στόχο τη δημιουργία μιας βιώσιμης πλατφόρμας για την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών της Ελληνικής Κοινότητας.

Εκτός από τον Μάρκο Δρακωτό, ο Δρ. Παναγιώτης Μανώλας, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης και Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής και Εξωτερικών Ιατρείων στο Νοσοκομείο Lenox Hill, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας έδωσαν εισαγωγικά χαιρετισμούς,, ενώ ο π. Ανδρέας Βιθούλκας, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, είπε την προσευχή.

 Ο Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μάρκος Δρακωτός

Η προσπάθεια παρουσιάστηκε ως «Πρόσκληση για δράση για τις ΗΠΑ και την Ελλάδα” και με ελάχιστες εξαιρέσεις – που αφορούσαν την οργάνωση της παροχής ιατρικής και φαρμακευτικής βοήθειας – οι περισσότερες από τις θέσεις που εκφράστηκαν ήταν θεωρητικές. Ένας από τους βασικούς συμμετέχοντες δήλωσε στην «Greek News» ότι σύντομα θα διοργανωθεί νέα διάσκεψη η οποία  θα επικεντρωθεί περισσότερο σε συγκεκριμένα θέματα.

Πηγή:Greek News