Δώρισε …8.000 μάσκες για την πρόληψη του κορωνοϊού στις ευπαθείς ομάδες!

Επίδειξη ανθρωπισμού στην Καλαμπάκα από την σχεδιάστρα μόδας και νυφικών Σοφία Μαύρου-Τζιουβάρα, που δώρισε ήδη…8.000 μάσκες για την πρόληψη του κορωνοϊού στις ευπαθείς ομάδες!

  • Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος
  • Φωτογραφία: Αθηνά Πανάγιου

Ιωάννινα: Στις…καλές εποχές ήταν ίσως η καλύτερη σχεδιάστρια μόδας για νυφικά και ενδύματα βαπτίσεων στην περιοχή της Καλαμπάκας και τη Θεσσαλία, αναδεικνύοντας το επιχειρηματικό της πνεύμα με παραγγελίες από όλη την Ελλάδα, ακόμη και το εξωτερικό!

Με τις δίδυμες κορούλες της η Σοφία Μαύρου κόβει και ράβει υφάσματα για να φτιάξει μάσκες ενάντια στον κορωνοϊό για τους συνανθρώπους μας

Εξαίρετο δείγμα υψηλής ραπτικής της Σοφίας Μαύρου σε γυναικείο νυφικό

Τώρα που αυτές οι παραγγελίες μειώθηκαν λόγω … κρίσης κορωνοϊού, ήρθε η ευκαιρία να αναδείξει την ευαίσθητη και ανθρώπινη πλευρά του εαυτού της, εκφράζοντας τα ανθρωπιστικά της αισθήματα, την αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, παίρνοντας την πρωτοβουλία να προσφέρει εθελοντικά και αφιλοκερδώς …8.000 (!) ως τώρα μάσκες, από ύφασμα, που σχεδιάζει και ράβει αυτή μαζί με τις δίδυμες χαριτωμένες κορούλες της, στο δικό της οίκο μόδας στην Καλαμπάκα.

Αυτές τις μάσκες, ως στοιχειώδης πρόληψη από τη διάδοση του κορωνοϊού, τις έχει ήδη προσφέρει σε μεγάλες  ποσότητες στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατό κ.ά.) αλλά και σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ευαγή ιδρύματα, ιδρύματα κράτησης, γηροκομεία κ.λ.π.) και συμπολίτες της. Φυσικά, ο κόσμος που ευεργετείται από αυτήν γενναιόδωρα, δεν ξεχνά να της το ανταποδώσει με μια ευγενική χειρονομία ευγνωμοσύνης ή έστω ένα εγκάρδιο «ευχαριστώ» με ένα πλατύ χαμόγελο, ή ένα τηλεφώνημα ευχαριστίας.

Η ίδια και οι δεκαεξάχρονες κόρες της Κωνστανίνα-Μαρία και Ελευθερία-Άννα πηγαίνουν κάθε μέρα στην βιοτεχνία, που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι τους και δουλεύουν χωρίς να υπολογίζουν ωράριο ή κούραση. Φτιάχνουν πολλές μάσκες κάθε μέρα και ήδη έχουν ενημερώσει γνωστούς και φίλους ότι μπορούν να προσφέρουν σε όποιον έχει ανάγκη.

Η σχεδιάστρια μόδας και νυφικών-βαπτιστικών Σοφία Μαύρου, επί… «τω φιλανθρωπικώ έργω»

“Θέλετε να σας στείλω μάσκες; Έχετε; Κι εσείς όλη μέρα έξω είστε, να προσέχετε και να προστατεύεται τον εαυτό σας”, είναι η τελευταία της φράση και σηκώνει το άλλο τηλέφωνο για να ετοιμάζει ένα ακόμη πακέτο με υφασμάτινες μάσκες για τους εργαζόμενους επιχείρησης στην Καλαμπάκα.

Η Σοφία Μαύρου-Τζιουβάρα με τις κόρες της και τον οίκο μόδας νυφικών –βαπτιστικών στην Καλαμπάκα, με αυτή την φιλανθρωπική και βαθιά ανθρωπιστική δράση της ανταποκρινόμενη στη ζήτηση ανθρωπιάς της σημερινής συγκυρίας, εκφράζει μια πρωτοβουλία υψηλού επιπέδου εταιρικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς.

Σε ευχαριστούμε κι εμείς Σοφία, γιατί ήσουν γενναιόδωρη μαζί μας στις στιγμές χαράς, αλλά και τώρα στην ώρα της δοκιμασίας…!

ΡΗΡ