Εξέγερση στις φυλακές Θήβας: Νεκρή κρατούμενη με συμπτώματα κορονοϊού

Εξέγερση σημειώθηκε στις φυλακές του Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο 42χρονης κρατούμενης, για την οποία συγκρατούμενες της κατήγγειλαν ότι είχε συμπτώματα κορoνοϊού.

Συγκρατούμενες της 42χρονης καταγγέλλουν ότι η γυναίκα είχε τα συμπτώματα (πυρετό, βήχα, δύσπνοια) αλλά δεν μεταφέρθηκε ποτέ σε νοσοκομείο.

Σε ανάρτησή του το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων αναφέρει ότι «η εξέγερση ξεκίνησε από την Γ’ πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας και έχει εξαπλωθεί τώρα σε όλη την φυλακή, ενώ απέξω βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κρατούμενες αναφέρουν:

«Παρά τις υποσχέσεις, γιά αποσυμφόρηση των φυλακών, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισες».

Από την πλευρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης αποδίδεται σε παθολογικά αίτια».

huffingtonpost.gr