Σχεδιάζεται νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από την Ιταλία

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών και το ιταλικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη έκαναν γνωστό ότι σχεδιάζεται νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που βρίσκονται στην Ιταλία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα τους.

Οι απαιτούμενες προϋποθέσεις είναι να έχουν χάσει την εργασία τους, τον χώρο στον οποίο είχαν καταλύσει ή να έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι μια πρώτη επιχείρηση επαναπατρισμού είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, με πλοίο που απέπλευσε από τον λιμάνι της Ανκόνα.

Η αποστολή στοιχείων των ενδιαφερομένων πρέπει να γίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προξενικού γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιταλία, grcon.rom@mfa.gr. Η ημερομηνία, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση, θα ανακοινωθεί εγκαίρως σε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Υπογραμμίζεται ότι όλοι οι πολίτες που θα επαναπατριστούν από την Ιταλία πρέπει να μείνουν για δυο εβδομάδες σε υποχρεωτική απομόνωση σε κλειστές δομές με έξοδα του ελληνικού κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ