Κορωνοϊός: Παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων έως τις 10 Μαΐου

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Όπως και η σημερινή απόφαση βασίστηκε στην εισήγηση των ειδικών με επικεφαλής τον κ. Τσιόδρα έτσι και για την επόμενη απόφαση για άνοιγμα ή μη των σχολείων θα ακούσουμε τους ειδικούς, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Νίκο Υποφάντη.

Για τα σενάρια πως δεν θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία τη φετινή σχολική χρονιά, είπε πως δεν έχει λάβει καμία τέτοια εισήγηση.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι καθώς είναι καλές οι καμπύλες της πανδημίας χώρας μας αλλά αυτό όπως είπε, προϋποθέτει υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων κατά τον μήνα Απρίλιο.

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να παραδίδουν μαθήματα εξ’ αποστάσεως και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα με εξαίρεση από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Εγκύκλιος για την κάλυψη της ύλης κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης

Δυνατότητα κάλυψης ύλης εκτός επαναλήψεων κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρέχει στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσας ύλης, κάνοντας χρήση μεθόδων τόσο σύγχρονης όσο και ασύγχρονης διδασκαλίας.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε ενότητες καλυφθούν, πέραν της ύλης που έχει καλυφθεί έως την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν θεωρείται ύλη που έχει διδαχθεί παρά μόνο εφόσον αυτή παραδοθεί και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη, όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Πηγή: skai.gr