ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: Μέτρα και η οικονομική καταστροφή από τον Κοροναϊό

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο e mail από τον Διαχειριστή του site ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ,  Γιώργο Δήμα:

<<Αγαπητέ κ Μαλασπίνα,

Ακούσαμε χθες Μ Τετάρτη τα καλά νέα με μόνο 22 νέα κρούσματα, πράγμα που αποδεικνύει οτι ο φονικός ιός υποχωρεί καθημερινά και εύχομαι να μηδενιστούν τα νέα κρούσματα σε 2-3 ημέρες.

Σχετικά με τα ισχύοντα μέτρα ακούσαμε επίσης ότι υπάρχει σχέδιο για σταδιακή άρση των αφού περάσει ένα χρονικό διάστημα με μηδενικά νέα κρούσματα.

Ισπανία-Ιταλία-Αυστρία- και άλλες χώρες με πολύ περισσότερα κρούσματα από την Ελλάδα, χαλάρωσαν τα μέτρα χάριν της οικονομικής καταστροφής που υπέστησαν από τον κορωναϊο (όπως  και η Ελλάδα) άλλα και την μείωση των θανάτων ενώ τα νέα κρούσματα έχουν χαμηλή πτωτική πορεία.

Ο κίνδυνος του κορωναϊού δεν πρέπει μετράται με πόσους απεβίωσαν αφού πολλοί εξ αυτών ήταν μεγάλης ηλικίας ( ακούσαμε και μέχρι 96 ετών) οι οποίοι είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας εκτός του κορωναϊού.

Με βάση των ανωτέρω και κοστολογώντας το όλο θέμα θα πρότεινα τα εξής (μετά το Πάσχα)

-Κατάργηση των SMS η της έγγραφες βεβαιώσεις για κατ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών

-Να διατηρηθεί το μέτρο της απόστασης 2 μέτρων μεταξύ πολιτών οι οποίοι θα κυκλοφορούν και το ίδιο  στον χώρο εργασίας των.

-Να επιβληθεί  δια ροπάλου η χρήση της μάσκας ΣΕ ΟΛΟΥΣ όσους κυκλοφορούν – όπως και τα γάντια (βλ Βουλγαρία)

-Δεν συμφωνώ με τις δηλώσεις ότι οι μάσκες να φοριούνται μόνο από τους νοσούντες.

Διότι κάνεις δεν γνωρίζει ποιος είναι φορέας η μη φορέας του ιού.  Ακόμα και να γνωρίζει κάποιος ότι είναι φορέας την ώρα που θα φταρνιστεί ενστικτωδώς θα σηκώσει την μάσκα ώστε να φταρνιστεί στο αέρα φοβούμενος μήπως αν φταρνιστεί φορώντας την μάσκα κινδυνεύει περισσότερο αφού τα σταγονίδια θα παραμείνουν στην μάσκα.

-Όταν με το καλό μηδενιστούν τα νέα κρούσματα και γίνει άρση των σκληρών μέτρων  η πολιτεία να βάλει ένα πλαφόν της τάξης των 50  νέων κρουσμάτων (αν προκύψουν) και αν ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός του πλαφόν τότε να επανέλθουν αμέσως τα ίδια σκληρά μέτρα.

Αεροπορικές- ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Να αρχίσουν οι πτήσεις  Vice -Versa σε χώρες που έχουν μηδενικό η χαμηλό δείκτη νέων κρουσμάτων (Low risk countries) ώστε να αρχίσει να δουλεύουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια  μας άλλα  δειλά δειλά και ο τουρισμός

-Και ας μη ξεχνάμε ΤΕΣΤ ΤΕΣΤ ΤΕΣΤ ακόμα και όταν μηδενιστούν τα νεα κρούσματα

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ>>