Σε καραντίνα η δομή μεταναστών στο Κρανίδι – 150 τα κρούσματα κορωνοϊού – Απαγόρευση μετακινήσεων σε όλο το Δήμο

Αργολίδα.- Ασυμπτωματικά είναι και τα 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή στο Κρανίδι. Επιβάλλονται απαγορεύσεις κυκλοφορίας στο Δήμο.

Στα 150 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη δομή στο Κρανίδι, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δήμο. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως επιβάλλεται απαγόρευση μετακινήσεων στο δήμο Κρανιδίου από τις 8 το βράδυ, έως τις 8 το πρωί, απαγόρευση λειτουργίας λαϊκών, ενώ στεγανοποιείται και η δομή μεταναστών.

Σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Χαρδαλιά, με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων αλλά και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, επιβεβαίωσε την πληροφορία για τα 150 κρούσματα στη δομή: Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μια εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής φιλοξενίας. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιας.

Στεγανοποιείται η δομή – Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δήμο

Επιπρόσθετα, δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και του υγειονομικού εξοπλισμού. Σε ολόκληρο το δήμο θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών για 14 ημέρες. Όλοι οι ηλικιωμένοι καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους για το διάστημα αυτό για προληπτικούς λόγους.

Αναστολή λειτουργίας λαϊκών και παζαριών, ενίσχυση του Κέντρου Υγείας
Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών, των παζαριών και οποιασδήποτε διαδικασίας υπαίθριου εμπορίου.

Ακόμη, ανακοινώθηκε η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου με 6 γιατρούς και 4 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ το ΕΚΑΒ θα είναι διαθέσιμο σε 24ωρη βάση για τη δομή και για τις ανάγκες της περιοχής.

«Ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι εδώ, και για τις επόμενες ημέρες, και ειδικά το βράδυ, θα έχουμε προχωρήσει και σε όλους τους ελέγχους που χρειάζονται -καθαρά για προληπτικούς λόγους- από εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής που θα μπορούσε έμμεσα ή άμεσα να έχουν σχέση με φιλοξενούμενους πριν τη Μ. Πέμπτη», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά γίνονται για προληπτικούς λόγους και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση να έχουμε την οποιαδήποτε επιδημιολογική έξαρση».

O κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και τον γ.γ. υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη. Φτάνοντας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Στην δομή φιλοξενούνται 470 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι στη δομή βρέθηκε μία έγκυος πρόσφυγας θετική στη νόσο Covid-19, ενώ επί τόπου τη Δευτέρα του Πάσχα, έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ακόμα δύο χωριά στην Ξάνθη

Ακόμα δύο χωριά της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης τίθενται σε καραντίνα εξαιτίας των νέων επιδημιολογικών στοιχείων από την περιοχή. Πρόκειται για τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης.

Τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών. Απόφαση που ελήφθη έπειτα από συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση, εξαιτίας των νέων επιδημιολογικών στοιχείων από την περιοχή.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση, εξαιτίας των νέων επιδημιολογικών στοιχείων από την περιοχή.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως σε ολόκληρο τον δήμο Ερμιονίδας θα ισχύει πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί για 14 ημέρες, ενώ αναστέλλεται και η λειτουργία λαϊκών αγορών.

Από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ επιτρέπεται η μετακίνηση για λόγους εργασίας, όπως και για μετάβαση σε γιατρό/φαρμακείο και καταστήματα τροφίμων. Ωστόσο απαγορεύονται οι μετακινήσεις για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους σε ανάγκη, για τελετές και για σωματική άσκηση.

Σήμερα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε συνολικά 156 καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τα 150 να αφορούν το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι. Από την ενημέρωση ήταν απόντας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρίσκεται στο Κρανίδι ώστε να εποπτεύει την κατάσταση στη δομή φιλοξενίας. Ο λοιμωξιολόγος επανέλαβε τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που αποφασίστηκαν στο δήμο Κρανιδίου. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σε καραντίνα μπαίνουν τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι στην Ξάνθη.