Απεβίωσε στην Νέα Υόρκη ο ομογενής γιατρός Εμμανουήλ Παππούς από τον Κοροναϊό

Την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «St. Francis» άφησε ο ιδιαίτερα επιτυχημένος και αγαπητός ομογενής γιατρός, Δρ Εμμανουήλ Γ. Παππούς (Emmanuel George Pappous, MD), χάνοντας την μάχη με τον Covid-19, σε ηλικία 71 ετών.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Δρ Παππούς διαγνώστηκε με τον ιό Covid-19 πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ανέβασε υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί απαραίτητο να κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο. Τα αναπνευστικά προβλήματα που παρουσίασε τον οδήγησαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), χωρίς όμως να μπει στον αναπνευστήρα.

Πάντως, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις ασθενών με Covid-19 που κατέληξαν, η πορεία της υγείας του Δρα Μανώλη Παππού παρουσίασε διακυμάνσεις και μια απότομη επιδείνωση, η οποία έκανε την κατάσταση μη αναστρέψιμη, αιφνιδιάζοντας όχι μόνο τους συγγενείς, αλλά ακόμη και τους ίδιους τους γιατρούς.

Ο εκλιπών, εκτός από την σύζυγό του, άφησε πίσω και τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Δημήτρη και την Αργυρώ, όπως επίσης και τα αδέρφια του, Μαρία (σύζυγος Δρα Ντιν Πάππα) και Δρα Κωνσταντίνο Παππού (σύζυγος Ζωής). Παράλληλα, εν ζωή βρίσκονται τα πεθερικά του, Δημήτριος και Λόλα Φέγγου, ενώ αδελφός της συζύγου του είναι ο αξιοσέβαστος δικαστής Νικόλαος Φέγγος (Nicholas J. Feggos).

Με στοιχεία από ekirikas.com