Κοροναϊός – ΗΠΑ : 2.448 νεκροί μόνο το τελευταίο 24ωρο

ΗΠΑ.- Ο Ντόναλντ Τραμπ και ένας ικανός αριθμός κυβερνητών διεξάγει αγώνα προκειμένου να «ανοίξουν» την ομοσπονδιακή και τις τοπικές οικονομίες, την ίδια στιγμή που στις ΗΠΑ ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό κάθε άλλο παρά μειώνεται.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ήταν πάνω από 2.000, φτάνοντας το τελευταίο 24ωρο τους 2.448.

Οι δε νέες καταγεγραμμένες περιπτώσεις ασθενών με covid-19, ξεπέρασαν τις 29.000. Πλέον, συνολικά ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ αγγίζει τους 77.000, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησιάζουν τα 1,3 εκατ., σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου παγκοσμίως.

Από τους χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύονται στα αμερικανικά νοσοκομεία εξαιτίας της πανδημίας του νέου κοροναϊού, οι 16.995 χαρακτηρίζονται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Τα Ινστιτούτα που καταγράφουν τις τάσεις, υπολογίζοντας τη δεδομένη αύξηση της διασποράς μετά το άνοιγμα των οικονομιών και την άρση των περιοριστικών μέτρων, κάνουν λόγο για περισσότερους από 130.000 νεκρούς στις ΗΠΑ έως τον Αύγουστο, ενώ άλλες, πιο δυσοίωνες προβλέψεις, κάνουν λόγο ακόμα και για 200.000 νεκρούς.