“Σφάζονται” στο ΣΥΡΙΖΑ – Άγρια κόντρα Σκουρλέτη-Βαξεβάνη

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών εξελίσσεται η κόντρα Σκουρλέτη – Βαξεβάνη με τον εκδότη του Documento να κάνει λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» αναφορικά με τις δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ περί νεοαυριανισμού.

Ο Κώστας Βαξεβάνης επιτέθηκε στον Πανό Σκουρλέτη με ανάρτηση στο twitter όπου υποστηρίζει πως δεν είναι προσωπική η κόντρα με Σκουρλέτη και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο «οι αρχιτέκτονες του οποίου θα λάβουν απάντηση όταν πρέπει».

Μάλιστα επιχειρεί να συνδέσει και το γεγονός πως ο Π. Σκουρλετης έκανε τις δηλώσεις του στο Mega.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του, απαντώντας σε σχόλιο του Άδ. Γεωργιάδη για τις δηλώσεις Σκουρλέτη, ο Κ. Βαξεβάνης αναφέρει: «Όταν σε καλεί στο κανάλι ο Μαρινάκης για να βρίσεις Βαξεβάνη, σε κάνει προπαγανδιστικό video η Ομάδα Αληθείας της ΝΔ και σε προωθεί ο Άδωνης, δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα, αλλά για σχέδιο. Και το σχέδιο και οι αρχιτέκτονες θα λάβουν απάντηση oταν πρέπει».

Η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να παίρνει διαστάσεις. Ο Π. Σκουρλέτης παραμένει γραμματέας του κόμματος μέχρι το συνέδριο και ουσιαστικά δέχεται φιλιά πυρά. Δεν είναι ο μόνος και ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούνται στρατόπεδα που επιχειρούν να κυριαρχήσουν στο εσωκομματικό πεδίο.

Πρόσωπα όπως ο Π. Σκουρλέτης, ο Νίκος Βούτσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο Ανδρέας Ξανθός (που βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω των θετικών αναφορών του στον Σωτήρη Τσιόδρα) έρχονται όπως όλα δείχνουν αντιμέτωποι με την ομάδα του σκληρού ροκ και της πόλωσης.

Η παρουσία του Κ. Βαξεβάνη δίπλα στους Ν. Παππά, Χρ. Σπίρτζη και Ρένα Δουρου στο τραπέζι γενεθλίων του Π. Πολάκη και η ανάρτηση των σχετικών φωτογραφιών δεν είναι τυχαία. Όπως και οι επιθέσεις σε όσους τηρούν στάση αναμονής και αποφεύγουν τους πολύ υψηλούς τόνους την περίοδο του κορονοϊου όπως έγινε με τον Α. Ξανθό.

Σε κάθε περίπτωση οι «προειδοποιήσεις» Βαξεβάνη δείχνουν πως θα υπάρξουν εξελίξεις ίσως και πριν τον επανακαθορισμό του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Π. Σκουρλέτης για Βαξεβάνη: «Έχω αντισώματα στον νεοαυριανισμό»

Νωρίτερα σήμερα, ο Πάνος Σκουρλέτης είχε κάνει λόγο για αντισώματα έναντι του αυριανισμού και του νεοαυριανισμού αναφορικά με τις επιθέσεις που έχει δεχτεί και από τον Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή το γεγονός πως δεν συνυπέγραψε την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Documento. Επίθεση στην οποία συμμετείχε και ο Γιώργος Λακόπουλος με πολλούς να μιλούν για στρατόπεδα που διαμορφώνονται στο χώρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Mega σημείωσε πως «Υπάρχει ένας διακριτός ρόλος ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τα πολιτικά πρόσωπα» και τόνισε πως «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πιάσω κάποιου είδους συζήτηση με τον κ. Βαξεβάνη».

Για να καταλήξει λέγοντας με νόημα ότι «Άλλωστε, θα σας πω, ότι εδώ και χρόνια και εγώ και ο πολιτικός μου χώρος έχω αναπτύξει τα αντισώματά μου απέναντι στον αυριανισμό και τον νεό-αυριανισμό. Αυτό να είναι ξεκάθαρο».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο στόχαστρο του Κώστα Βαξεβάνη διότι ζήτησε η ερώτηση των βουλευτών του κόμματός του να συμπεριλάβει και άλλα μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο το documento σχετικά με καταγγελίες για τη διανομή της διαφήμισης από την κυβέρνηση. Και δεν υπέγραψε την ερώτηση αυτή όπως και οι Νίκος Βούτσης και Ανδρέας Ξάνθος.