Η ομογενής Νικόλ Μαλιωτάκη εναντίον Κουόμο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Nομοσχέδιο, βάσει του οποίου οι διοικητές και επικεφαλής των δημοτικών διαμερισμάτων και των κομητειών έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων όταν η Πολιτεία τίθεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κατέθεσε η Ομογενής Βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη, μαζί με τον συνάδελφό της από το Ρεμπουπλικανικό Κόμμα, Μάικλ Ρέιλι. Με αυτόν τον τρόπο, οι δυο πολιτικοί επιδιώκουν να περιορίσουν τις εξουσίες του κυβερνήτη, με την Νικόλ Μαλλιωτάκη να έχει εκφράσει ευθείες διαφωνίες για την συγκεντρωτική πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Κουόμο καθ’ όλη την διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας.

Ο εκδότης της Panhellenic Post Χρήστος Μαλασπίνας με την Νικόλ Μαλιωτάκη, στην Αθήνα.

«Ο κυβερνήτης έκανε κατάχρηση της δύναμής του με την άσκηση μιας αυταρχικής πολιτικής και έχει φτάσει η ώρα να αποκαταστήσουμε τις εξουσίες της αντιπροσωπείας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα εισακούγεται η φωνή των πολιτών από κάθε γωνιά της Πολιτείας. Εχουμε εκλεγεί από τους ψηφοφόρους προκειμένου να τους αντιπροσωπεύουμε, αλλά και να είμαστε εγγυητές της ισορροπίας στο εκτελεστικό σκέλος», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση η Μαλλιωτάκη και ο Ρέιλι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «SLIVE».

Παράλληλα, η κ. Μαλλιωτάκη είχε ασκήσει έντονη κριτική στον κ. Κουόμο και για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά την περίθαλψη ηλικιωμένων ασθενών της νόσου Covid-19 στους Οίκους Ευγηρίας.

Όπως τονίζεται, η σχετική πρόταση νόμου διασφαλίζει πως στο μέλλον η κήρυξη της Πολιτείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα γίνεται ξεχωριστά από περιοχή προς περιοχή, ενώ θα παραμένει εν ισχύ για 30 μέρες, με τον κυβερνήτη να έχει την δυνατότητα μονομερούς απόφασης παράτασης μόνο για 15 επιπλέον ημέρες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από τα πολιτειακά νομοθετικά όργανα.

Υπενθυμίζεται ότι, την προηγούμενη εβδομάδα, πολιτικοί οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το Στάτεν Αϊλαντ, μεταξύ των οποίων και η Νικόλ Μαλλιωτάκη, είχαν υποβάλει αίτημα στον κυβερνήτη Κουόμο να μην αντιμετωπίσει την πόλη της Νέας Υόρκης συγκεντρωτικά, ως προς την επανέναρξη της Οικονομίας, αλλά να κινηθεί με το δόγμα «περιοχή προς περιοχή».