Ξαναρχίζουν οι πτήσεις Αυστραλίας και Ελλάδας

Μελβούρνη.– Από αύριο (Δευτέρα) ξαναρχίζουν οι πτήσεις της Qatar Airways μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας.

Όχι βεβαίως πως είχαν διακοπεί για πολύ!

Πριν λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί πως αναστέλλονται όλες οι πτήσεις Qatar Airways προς Αθήνα αφού στις 2 Ιουνίου σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε πτήση της Qatar, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα ελληνικά υγειονομικά κλιμάκια. Εννέα από τους θετικούς επιβάτες ήταν υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Όμως παρά την ανακοίνωση περί αναστολής των πτήσεων η Qatar Airways συνέχιζε να συνδέει την Αυστραλία με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στις πτήσεις που έγιναν στο διάστημα αυτό η Qatar Airways μετέφερε αποκλειστικά επιβάτες με ευρωπαϊκά διαβατήρια.

Επίσης η ίδια εταιρία έκανε και πτήσεις transit προς την Αθήνα στις οποίες

Επέβαιναν και Έλληνες οι οποίοι επαναπατρίστηκαν.

Όπως αναφέρουν οι κανονισμοί, λόγω ότι οι εν λόγω πτήσεις από το Κατάρ είναι transit, η Ντόχα, είναι ο ενδιάμεσος προορισμός και δεν μπορούσαν να ακυρωθούν. Κάτι που σημαίνει ότι επιβάτες από άλλες χώρες που έφτασαν στο Κατάρ, όπως από Ασιατικές χώρες και Αυστραλία, περίμεναν τις συγκεκριμένες πτήσεις με προορισμό την Αθήνα.

Από την Δευτέρα 15 Ιουνίου η αναστολή έπαψε να ισχύει και οι πτήσεις της Qatar Airways θα διεξάγονται κανονικά καθώς την ίδια ημέρα η Ελλάδα αρχίζει να δέχεται τουρίστες.

Εξάλλου από τις αρχές Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν και οι πτήσεις των Emirates Airlines και Etihad προς Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί οι αεροπορικές εταιρίες αλλάζουν συχνά-πυκνά τις πτήσεις της και ακυρώνουν κάποιες απ’ αυτές.

Υπενθυμίζουμε ότι τα σύνορα της Αυστραλίας είναι κλειστά και οι κάτοχοι αυστραλιανών διαβατηρίων δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εκτός και αν είναι μόνιμοι κάτοικοι άλλης χώρας ή πάρουν ειδική άδεια από το αυστραλιανό υπουργείο Εσωτερικών.

πηγή:neoskosmos.com