192 οι νεκροί – Κατέληξε 79χρονος στο «Αττικόν»

Αθήνα.- Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς χθες έχασε τη ζωή του ένας ακόμα ασθενής. Την ίδια ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε τουλάχιστον 3.390.

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε ένας ακόμα άνδρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας στους 192. Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και επιστήμονες είναι σε εγρήγορση τόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Ξάνθη, όσο και ενόψει του αυριανού ανοίγματος του Τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν και κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας. Σημειώνεται πως αναμένεται η έκθεση του νοσοκομείου για το αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα στη χώρα μας, τα 12 από τα οποία εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 3.390, εκ των οποίων το 54,9% άνδρες. Από το σύνολο των 3390 κρουσμάτων, 757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Ανησυχία στην Ξάνθη  – Μερική άρση της καραντίνας στον Εχίνο

Εν τω μεταξύ, ανησυχία επικρατεί στην Ξάνθη αφού από τα συνολικά 15 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοίνωσε την Δευτέρα ο ΕΟΔΥ τα 12 καταγράφηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ενώ τα τρία ήταν εισαγόμενα.

Εν τω μεταξύ, μετά από σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε η μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης και η για επτά ημέρες εφαρμογή πλαισίου μέτρων ως εξής:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.

2. Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

3. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.

4. Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α’ βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων, με αφορμή τα έντονα επιδημιολογικά φορτία των τελευταίων ημερών, εντάσσεται και η Κοινότητα Μύκης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

«Μας απασχολεί η κατάσταση στην Ξάνθη, μας προβληματίζει η περιοχή» δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από την Καβάλα γνωστοποιώντας ότι θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων στον Εχίνο.

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια εκεί από τους κατοίκους και οφείλω αυτό να το ομολογήσω και να το αναγνωρίσω. Δεν ξέρω ακόμα αν βρισκόμαστε στο τέλος του τούνελ, αυτό θα το καθορίσουν οι επιδημιολόγοι μας. Σε κάθε περίπτωση, οι οποίες αποφάσεις λαμβάνουμε έχουν ένα και μόνο γνώμονα, ένα και μόνο άξονα, το καλό των ίδιων των κατοίκων, ώστε να μην επιτρέψουμε να υπάρχει έξαρση, επέκταση ή πολλαπλασιασμός του ιού στην ευρύτερη περιοχή» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

πηγή:newpost.gr