Ο «Ε.Κ.» έμεινε …έξω από την καμπάνια

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

«Θύμωσε» με την κυβέρνηση, ο Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης,  γιατί δεν συμπεριελήφθη στις εφημερίδες που επιλέχτηκαν για να προβάλλουν την ελληνική διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» για την οποία ξοδεύτηκαν 20 εκατ. ευρώ. Ο Ε.Κ. «Κάρφωσε», μάλιστα, την συνάδελφο ομογενειακή ιστοσελίδα της Νέας Υόρκης, «Greek News OnLine», ιδιοκτησίας Αποστόλη Ζουπανιώτη, γιατί  “για την ίδια αιτία έλαβε από την ελληνική κυβέρνηση το ποσόν των 10.000 ευρώ”.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυξ, «συνολικά διενεμήθησαν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ σε 1.232 ΜΜΕ κάθε είδους (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιστοσελίδες).  Να σημειωθεί ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» παρά το γεγονός ότι αποτελεί την μοναδική ημερήσια εφημερίδα του απόδημου Ελληνισμού, με 2 συνδρομητικές ιστοσελίδες, που επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και από την Ελλάδα δεν επελέγη να συμμετάσχει στην καμπάνια <Μένουμε Σπίτι>».

Κατά τα λοιπά, η εφημερίδα αφήνει αιχμές για την Κυβέρνηση, μέλος της οποίας, εντούτοις,  υπήρξε, για πολύ βραχύ χρονικό διάστημα, ο πρώην εκδότης και νυν Σύμβουλος Έκδοσης, Αντώνης Διαματάρης, στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, από τα παλιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διαματάρης ορκίστηκε, στην Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη,  ως Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό. Λίγους μήνες αργότερα υποχρεώθηκε από τον Πρωθυπουργό σε παραίτηση, λόγω δημοσιευμάτων που αφορούσαν το Μεταπτυχιακό του και κάποιες εταιρίες που, όπως γράφτηκε στο Τύπο, διατηρούσε στο όνομά του, πράγμα ασυμβίβαστο με την υπουργική ιδιότητα. Ο ίδιος ο κ. Διαματάρης,  σε δηλώσεις του αμέσως μετά την παραίτησή του  είχε κάνει λόγο για “προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό” και ότι τον διέβαλαν και τον υπονόμευσαν όσοι δεν ήθελαν να υλοποιήσει τα σχέδιά του για αναβάθμιση του Απόδημου Ελληνισμού.

Πάντως, ο «Ε.Κ.», σχολιάζοντας τη δημοσίευση από την Κυβέρνηση, του καταλόγου της καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι” υποστηρίζει ότι  «η δημοσιοποίηση του καταλόγου, πάντως, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, γέννησε μάλλον περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απάντησε, κυρίως ως προς τα κριτήρια με τα οποία έγινε η κατανομή των ποσών. Την γενικότερη καχυποψία ενίσχυσε και η σθεναρή (για εβδομάδες) αντίσταση (για ποιο λόγο άλλωστε;) της κυβέρνησης να δώσει στην δημοσιότητα τον σχετικό κατάλογο. Τελικά, υπό βάρος της πίεσης της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση χθες υπέκυψε»… Τάδε έφη Εθνικός Κήρυξ.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η Panhellenic Post ούτε επιλέχθηκε ούτε και κατ΄ουδένα τρόπο διεκδίκησε να συμπεριληφθεί στην καμπάνια της ελληνικής Κυβέρνησης, «Μένουμε Σπίτι», παρόλο ότι η έδρα της βρίσκεται στην Ελλάδα (Αθήνα) όπου απευθύνονταν και η σχετική προτροπή της καμπάνιας…