Δωρεά υγειονομικού υλικού

Έφτασε στο Ηράκλειο η δωρεά -προς την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης- αναλώσιμου υλικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC), στο πλαίσιο του προγράμματος IOCC – GIVE FOR GREECE VII σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με μέρος της δωρεάς να χρηματοδοτεί η Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Η παραλαβή της δωρεάς έγινε στο κλειστό γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια, παρουσία των εκπροσώπων της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής. Ο εκπρόσωπος του IOCC στην Ελλάδα δήλωσε: «Με σημαντικές δωρεές περισσότερων από 40 κοντέινερ αναλώσιμου υγειονομικού υλικού ανά την Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια, ο IOCC έχει καθιερωθεί ως οργανισμός αρωγός της δημόσιας υγείας στη χώρα.

Η δωρεά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με αποδέκτη την 7η ΥΠΕ Κρήτης έχει σκοπό να συμβάλει στη μεγαλύτερη επάρκεια αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κρήτης, προς όφελος της υγείας των Κρητών και των επισκεπτών τής ιστορικής νήσου. Εκ μέρους του IOCC θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Παγκρητική Ένωση Αμερικής για τη γενναιόδωρη συμβολή της στη δωρεά, καθώς και τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την αγαστή συνεργασία και τη διασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης του υλικού».

Στιγμιότυπο από την παραλαβή του υγειονομικού υλικού που δώρισε η Παγκρητική Ένωση Αμερικής στην Κρήτη.

Στιγμιότυπο από την παραλαβή του υγειονομικού υλικού που δώρισε η Παγκρητική Ένωση Αμερικής στην Κρήτη.

Η δωρεά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού απεστάλη στην Ελλάδα με κοντέινερ, το οποίο θα φιλοξενηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Δύο Αοράκια. Το κοντέινερ θα παραμείνει στο αθλητικό κέντρο έως ότου ολοκληρωθεί η διαμοίραση της δωρεάς στις υγειονομικές μονάδες ευθύνης της 7ης ΥΠΕ. Κρήτης από ομάδα νοσηλευτών και προσωπικού των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της, που έχει συσταθεί γι’ αυτόν τον σκοπό, σύμφωνα με την επιθυμία των δωρητών.

«Εκφράζουμε ολόψυχα τις ευχαριστίες μας προς τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities -IOCC, την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, οι οποίοι απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι η πατρίδα δεν έχει σύνορα. Ευχαριστούμε ξεχωριστά τον καθένα από τους Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι, έχοντας την Ελλάδα και την Κρήτη στην καρδιά τους με πνεύμα φιλανθρωπίας, συνέβαλλαν σε αυτήν την σημαντική δωρεά», ανέφερε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ