Ναταλία Λινού, η Ελληνοαμερικανίδα υποψήφια

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Πλώρη για το Κογκρέσο έβαλε μία 38χρονη Ελληνοαμερικανίδα, η Ναταλία Λινού (Natalia Linos) θέτοντας υποψηφιότητα με το Δημοκρατικό Κόμμα, για τη μοναδική θέση που προσφέρει η τέταρτη Περιφέρεια της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, για το Σώμα της Βουλής των Αντιπροσώπων. Σήμερα κατέχει τον τίτλο της διδάκτορος στην Κοινωνική Επιδημιολογία.

Η Ναταλία Λινού, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στον ¨Εθνικό Κήρυκα”, γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο, όταν οι γονείς της είχαν πάει ως νέοι καθηγητές να εργασθούν στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve. Μόλις γεννήθηκε οι γονείς της επέστρεψαν στην Αθήνα, όπου ζουν μέχρι σήμερα. Η μητέρα της είναι από την Καρδίτσα και ο πατέρας της (Καθηγητής της Χειρουργικής) από την Αθήνα, αλλά με καταγωγή από την Σμύρνη και την Μάνη.

Στη συνέντευξή της  εξηγεί πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και μάλιστα αυτή την περίοδο. “Μετά τους απαράδεκτους χειρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και ηγετών άλλων χωρών σε όλο τον Κόσμο, αποφάσισα να ενταχθώ ενεργά στην πολιτική σκηνή και να θέσω υποψηφιότητα με το Δημοκρατικό Κόμμα, στο οποίο ήμουν μέλος ήδη 20 χρόνια νωρίτερα. Ηταν η κατάλληλη στιγμή να μπω στην πολιτική, όπου θα μπορούσα να προσφέρω στο τομέα της Υγείας που έχω μεγάλη εμπειρία. Είχα διατελέσει για 2 χρόνια και σύμβουλος στην Επίτροπο Υγείας της Νέας Υόρκης”.

Αναφερόμενη στους στόχους της εάν εκλεγεί στο Σώμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Ναταλία Λινού εξηγεί πως: “Οι πρώτες μου ενέργειες θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των θλιβερών επιπτώσεων της πανδημίας στον αμερικανικό λαό και ιδιαίτερα στους κατοίκους της Μασαχουσέτης, που θα εκπροσωπώ. Ηδη έχω ετοιμάσει ένα λεπτομερές σχέδιο για την ανάκαμψη από τον Covid-19 που περιγράφεται στην ιστοσελίδα μου nataliaforcongress.com”.

ΣΧΟΛΙΟ Panhellenic Post: Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι στην εν λόγω συνέντευξή της και, μάλιστα, σε ομογενειακή εφημερίδα, η υποψήφια Ναταλία Λινού, ελληνοσπουδαγμένη,  δεν ρωτήθηκε  από τη δημοσιογράφο, αλλά ούτε και η ίδια αναφέρθηκε, στην Ελληνοαμερικανική Παροικία και στο τι σκοπεύει να κάνει γι αυτή, εάν εκλεγεί. Αυτό παρά και το γεγονός ότι όπως η ίδια αναφέρει “…αυτή την στιγμή έχω ανάμεσα στους εθελοντές κοπέλες Ελληνοαμερικανίδες 16 και 17 ετών, που φοιτούν ακόμα στο Λύκειο. Αυτό μου δίνει ελπίδα και δύναμη να αγωνιστώ”.

Το σημειώνουμε αυτό καλόπιστα, γιατί πιστεύουμε ότι οι ελληνοαμερικανοί ψηφοφόροι της Μασαχουσέτης -που δεν είναι λίγοι- θα ήθελαν να γνωρίζουν ότι ψηφίζοντας την Ναταλία θα βάλουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων έναν δικό τους άνθρωπο που όχι μόνο θα ενδιαφέρεται για την Αμερική και τους Αμερικανούς, όπως έχει υποχρέωση, αλλά θα έχει έγνοια και για την ελληνοαμερικανική παροικία, τα προβλήματά της και τα εθνικά  θέματα της γενέτειρας.

Να σημειωθεί ότι στη Μασαχουσέτη το 2010 ο Χρίστος Χρίστος ή Κρίστι Μίχος, ήταν υποψήφιος για την θέση του κυβερνήτη, ενώ στην Μασαχουσέτη γεννήθηκε και ο μετέπειτα πλουσιότερος ελληνοαμερικανός, Τζιμ Ντέιβις, πρόεδρος της εταιρείας αθλητικών υποδημάτων New Balance.