Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Την επέκταση του μέτρου της χρήση μάσκας και σε άλλους χώρους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατόπιν εισήγησης των ειδικών, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία, όπως είπε είναι «πλήρως διαχειρίσιμα».

Η ισχύς του νέου μέτρου τίθεται σε ισχύ από αύριο Τρίτη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, σε

  • ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
  • Καταστήματα τροφίμων
  • Καταστήματα λιανικής
  • Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

«Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας»., είπε χαρακτηριστικά.

Υποχρεωτική είναι επίσης και για τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Ισχυρή σύσταση απευθύνεται για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου είναι απαραίτητο.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι έως τώρα είναι υποχρεωτικός ο χαρακτήρας της χρήσης μάσκας  που αφορούσε αποκλειστικά τους υγειονομικούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ταξί, τα κέντρα αισθητικής, τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα σουπερμάρκετ.

Τα κρούσματα που καταγράφονται είναι πλήρως διαχειρίσιμα. Εχουμε πλήρη εικόνα για όλη τη χώρα, είπε και πρόσθεσε ότι «κάνουμε συχνές ιχνηλατήσεις σε κάθε επίπεδο, ώστε κανένα κρούσμα να μη λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε σχέση με τον ιό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε καλύτερη κατάσταση η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας.

Στόχος, να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα για κατοίκους και επισκέπτες, είπε.

Σύμφωνα με την υποδείξεις του EVA  διεξήχθησαν 171.138 έλεγχοι , 344 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων 70 ενεργά. Διευκρίνισε ότι ο αλγόριθμος EVA που χρησιμοποιούν αξιολογεί το προφίλ ρίσκου κάθε επισκέπτη. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην Ισπανία και έχουμε διπλασιάσει τα τεστ. Παρόλα αυτά διευκρίνισε ότι τις πρώτες θέσεις εισαγόμενων κρουσμάτων εξακολουθούν να καταλαμβανουν χώρες της βαλκανικής χερσονήσου.