Βροχή καταδικαστικών αποφάσεων από την ομογένεια

Αθήνα.– Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς & Βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωϊ στον Ρ/Σ «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» μίλησε για βροχή καταδικαστικών αποφάσεων από την Ομογένεια, αναφορικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος , μετά την  πρωτοβουλία της Επιτροπής Ελληνισμού της  Διασποράς.

«..πήραμε μία απόφαση στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς  και κινητοποιήσαμε με επιστολή μας  όλο τον Ελληνισμό, την Πα. Δ.Ε.Ε. , το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, τις Ομοσπονδίες, τους  Συλλόγους, την Εκκλησία, τις Ομογενειακές Οργανώσεις κ.α. και πρέπει να σας πω ότι αντέδρασαν άμεσα, διότι η Ομογένεια είναι πάντα ευαισθητοποιημένη στα Εθνικά θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης και συμπλήρωσε, 

« Το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης έστειλε καταδικαστική επιστολή στην Γερμανίδα καγκελάριο κυρία Μέρκελ και πήρε και απάντηση, στον  Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας  κ. Χάικο Μάας, σε  ξένους αξιωματούχους , κυβερνήτες των πόλεων και των δήμων, κ.α.  Η  Αμερική δια του Αντιπροέδρου της Πα.Δ.Ε.Ε., Γερουσιαστή ελληνικής καταγωγής κ. Ραπτάκη , κινητοποίησε 12 βουλευτές ελληνικής καταγωγής ,οι οποίοι κάνουν το ίδιο σε πολλά επίπεδα, και μάλιστα προγραμματίστηκε, όπως μας είπαν, τον ερχόμενο  Μάρτιο το ζήτημα να συζητηθεί  στη Γερουσία…. ο Ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστής  Γκας Μπιλιράκης καταδικάζει έντονα  τις ενέργειες του Τούρκου Προέδρου….. Είναι πολύ σημαντικό η Οικουμένη να γνωρίζει τι γίνεται, να έχει μια άποψη και να καταδικάζει αυτή την απόφαση. Αυτό ζητήσαμε από τους θεσμικούς παράγοντες της Ομογένειας. Να προκαλέσουμε είπαμε με δύο κουβέντες έναν «Ομογενειακό συναγερμό».

 

Απαντώντας σε ερώτημα, σχετικά με το  αν είναι ικανοποιημένος από την γενικότερη αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας απέναντι στην απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία τόνισε:

« Εμείς οι έλληνες και περισσότερο οι πρόσφυγες που έχουμε  μία μεγαλύτερη ταύτιση με την Αγία Σοφία και τις χαμένες πατρίδες και συναισθηματική σχέση, δεν είμαστε ικανοποιημένοι όσες αποφάσεις καταδικαστικές και αν γίνουν και όσο και αν κινητοποιηθούν  ξένες κυβερνήσεις , εάν δεν επανέλθει η Αγία Σοφία στην προτέρα κατάσταση. Όμως πρέπει να πω ότι αντέδρασαν και η Ε.Ε. ,και μεμονωμένες  κυβερνήσεις, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο μάλιστα ζήτησε από την κυβέρνηση της Τουρκίας να διασφαλίσει την προσβασιμότητα σε όλους και να διατηρήσει την κληρονομιά αυτού του αξιοθαύμαστου κτηρίου. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  δραστηριοποιείται πολύ προς αυτή την κατεύθυνση….αυτό το θέμα δεν πρέπει να  αφήσουμε να ξεχαστεί, θα πρέπει να το κρατήσουμε ζωντανό και επίκαιρο πάντα» 

Για τις εκδηλώσεις του 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση που ήταν και το βασικό θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς υπογράμμισε:

« Κατέθεσαν η Πα.Δ.Ε.Ε. και το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης εξαιρετικές προτάσεις για διοργάνωση εκδηλώσεων στα κοινοβούλια και στους δήμους των Χωρών , όπου υπάρχουν εκλεγμένοι ελληνικής καταγωγής , με πολύ καλή θεματολογία και προτάσεις. Αισιοδοξώ ότι τον επόμενο χρόνο θα γίνουν μοναδικές,  ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα παρευρίσκονται και θα συμμετέχουν, όπως μας ενημέρωσαν,  ξένοι αξιωματούχοι, κυβερνήτες κ.α., να ενημερωθούν για την επανάσταση και την πορεία της Χώρας αυτά τα 200 χρόνια…..  η προσπάθεια της Επιτροπής μας που ξεκίνησε από την αρχή του χρόνου φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά .

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε