Ανασχηματισμός προ των πυλών;

Ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να γίνει άμεσα. Το σενάριο που θέλει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αλλαγές πολύ πριν από τον Δεκαπενταύγουστο κερδίζει έδαφος σε σχέση με εκείνο που τοποθετεί τις ανακοινώσεις μετά τις 17 Αυγούστου, ενώ κάποιοι σημειώνουν ακόμα και το τρέχον 48ωρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο ανασχηματισμός δεν θα είναι σαρωτικός αλλά θα γίνουν ‘υπολογισμένες’ κινήσεις για προσαρμογή στις απαιτήσεις της επόμενης περιόδου. Φαίνεται ειλημμένη η απόφαση για δημιουργία διακριτής δομής πιθανότατα στο υπουργείο Οικονομικών, με αρμοδιότητα τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων. Ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης συζητείται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού στη δομή.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα το Μαξίμου έχει σχέδια και για τους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των αναπτυξιακών προγραμμάτων. Ήδη ακούγονται ονόματα γενικών γραμματέων και υφυπουργών, όπως η Αλεξάνδρα Σδούκου (Ενέργειας), η Άννα Στρατινάκη (Εργασίας) και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναδιάρθρωση προβλέπεται και σε άλλες γραμματείες, ακόμα και της Προεδρίας της κυβέρνησης και όχι μόνο των υπουργείων. Ανακατάταξη αναμένεται στο επικοινωνιακό επιτελείο, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αξιοποίησης του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σε παραγωγικό υπουργείο.

 

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Τα Νέα/enikos.gr