Κόβει τα λεφτά ο Σαββίδης

Η περσινή σεζόν πόνεσε τον ΠΑΟΚ. Αυτός ο πόνος όμως αναγκάζει τον Δικέφαλο να αλλάξει προς το καλύτερο. Η χρονιά που μας πέρασε δεν θα ξεχαστεί στην Τούμπα, ίσα ίσα θα είναι ένα παράδειγμα για τα λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ ξανά.

Οι “ασπρόμαυροι” ήδη έχουν ξεκινήσει τις αλλαγές σε πολλά κομμάτια, άλλες είναι ήδη ορατές και άλλες όχι.

Ένα παράδειγμα είναι η μεταγραφή του Στέφαν Σβαμπ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κινηθεί γρήγορα και να κλείσει έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή που ενισχύει το κέντρο του. Τα προηγούμενα χρόνια το συμβόλαιο του Αυστριακού θα έγραφε ίσως ένα… τρελό ποσό, ωστόσο πλέον στον Δικέφαλο έχουν αποφασίσει ότι αυτά θα κοπούν.

Όχι γιατί ο Ιβάν Σαββίδης δεν μπορεί να πληρώσει, αλλά γιατί έφτασε η ώρα οι συμφωνίες να είναι κερδοφόρες για το κλαμπ και όχι μόνο για όλους τους άλλους. Από δω και στο εξής ο Δικέφαλος θα προσφέρει ικανοποιητικά ποσά στους παίκτες, αλλά με μοναδικό γνώμονα το κέρδος των “ασπρόμαυρων”.

Ακόμα ένα σημάδι αλλαγής είναι το γεγονός πως πάρθηκε η απόφαση να στηριχθεί ο Αμπέλ Φερέιρα και να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία. Η αλήθεια είναι πως τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και δεν έθελξε, ενώ έβγαλε το μέταλλο του στους τελευταίους αγώνες των play οff με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ωστόσο, οι Ιβάν-Γιώργος Σαββίδης και Όλαφ Ρέμπε αποφάσισαν πως ο Πορτογάλος θα παραμείνει στη θέση του, αφού με όσα συνέβησαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να στρώσει την ομάδα. Μάλιστα, δεν θα στηριχθεί μόνο στα λόγια, αλλά και έμπρακτα, αφού αποφασίστηκε πως θα αποκτηθούν οι παίκτες που ο ίδιος θα επιλέξει. Ο Σβαμπ είναι ένας από αυτούς by the way.

Αλλαγή υπάρχει ήδη και στον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας. Οι σπόντες και οι κρίσεις κατά της ομάδας και μελών αυτή στα social media από τους παίκτες δεν θα τιμωρούνται με χάδια και μικρά πρόστιμα. Θα υπάρχουν βαρύτατα πρόστιμα και ποινές αν υπάρξει κάποιο τέτοιο φαινόμενο.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει πως έμαθε από όσα έγιναν πέρυσι και προσπαθεί να τα διορθώσει και να μπει ξανά στον σωστό δρόμο. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, σίγουρα χρειάζεται υπομονή, αλλά η επιτυχία στο τέλος είναι δεδομένη…

πηγή:sportdog.gr