Κορωνοϊός – Μητσοτάκης: μήνυμα στους πολίτες

Με μια φωτογραφία στο Instagram ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται με μάσκα με την ελληνική σημαία και στέλνει το δικό του μήνυμα στο πλαίσιο της διαχείρισης του κορωνοιου στην χώρα μας γράφοντας: «Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, πλένουμε χέρια και αποφεύγουμε το συνωστισμό. Γιατί για να μείνουμε ασφαλείς πρέπει να μείνουμε σε εγρήγορση!».

Σημειώνεται ότι νέα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.

Καβάλα, συναγερμός

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα, όπου εντοπίστηκαν 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊου σε εργασιακό χώρο. Συνολικά ελήφθησαν 120 δείγματα απο εργαζόμενους και ο έλεγχος τους δεν έχει ολοκληρωθεί.

Μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν έλεγχοι στην περιοχή και τα γύρω χωριά.

Σημειώνεται ότι χτες ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4477, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. 1267 (28.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2218 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 55.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επιπλέον νέα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.

 

Πηγή: https://www.skai.gr