Η Ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης

Αθήνα.- Στη μία το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τις αλλαγές τις οποίες αποφάσισε ο πρωθυπουργός δεν αντικαταστάθηκε κανένας υπουργός. Τα νέα πρόσωπα κατέλαβαν θέσεις υφυπουργών ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυκαλάκης αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική και ο Νίκος Παπαθανάσης αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην προχωρήσει σε ουσιαστικό ανασχηματισμό αλλά σε λειτουργικές βελτιώσεις και στοχευμένες προσθήκες στο κυβερνητικό σχήμα καθώς στην παρούσα φάση δεν συντρέχουν λόγοι αντικατάστασης υπουργών, αφού η κυβέρνηση απολαμβάνει υψηλά ποσοστά αποδοχής στο σύνολο των σφυγμομετρήσεων.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης έχουν στόχο να αντιμετωπιστούν καίρια και αποτελεσματικά οι προκλήσεις της εποχής (Ταμείο Ανάκαμψης, εργασιακά, περιβάλλον κλπ).

Παράλληλα, η αναβάθμιση του κ. Σκυλακάκη που ανήκει στον φιλελεύθερο χώρο και η ενεργοποίηση σε κρίσιμο πόστο του καθηγητή Παναγιώτη Τσακλόγλου ο οποίος προέρχεται απο την κεντροαριστερά επιβεβαιώνει την πολιτική φιλοσοφία του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέγει ικανά πρόσωπα ανεξαρτήτως και από άλλους πολιτικούς χώρους εφόσον κρίνει ότι μπορούν να φέρους εις πέρας τους κρίσιμους κυβερνητικούς στόχους.

Σημειώνεται ότι οι δύο προαναφερθέντες θα μετέχουν στην ευρύτερη κυβερνητική ομάδα που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει τον οδικό χάρτη αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται και η αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το τρίτο σκέλος των κυβερνητικών αλλαγών αφορά την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ καθώς δύο στελέχη της αναλαμβάνουν να καλύψουν κρίσιμα κενά. Η Ζωή Ράπτη, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, τοποθετείται υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας ενώ ο Νίκος Ταγαράς, βουλευτής Κορινθίας, αναλαμβάνει υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε