Τηλεοπτικό Μήνυμα Μητσοτάκη

Νέο τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες για τον κοροναϊό και την ανάγκη τήρησης των μέτρων ώστε να αποφευχθεί ένα νέο κύμα της επιδημίας στην χώρα αναμένεται να απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μαγνητοσκοπήσει το μήνυμα αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τον κοροναϊό.

Την ίδια στιγμή, η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση που κινητοποιεί τους πάντες προκειμένου να ανακόψει το νέο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοινώθηκαν:

* Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 121 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.855, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

* 1.325 (27,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.403 (49,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

* 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Τρεις (23,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.