ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Γράμμα σ΄ ένα φίλο

Γράφει ο  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑΣ

Φίλε μου,

Βγες στην βεράντα του σπιτιού σου  κι απόλαυσε την υπέροχη θέα. Μαζί με τη γυναίκα σου και τις δύο σου κόρες.  Κι αναθαρρήστε. Όλα θα πάνε καλά, και θα το δείτε.   Πρόσκαιρη είναι η ταλαιπωρία. Αχρείαστη, αλλά μπορούσε να συμβεί στον καθένα.

Άλλωστε κανείς δεν βγαίνει στο παζάρι να αγοράσει μια αρρώστια, έναν ιό.  Έρχεται και σε βρίσκει εκεί που δεν το περιμένεις.  Κι ανακαλύπτεις, ξαφνικά πόσο εύκολο είναι αυτό που μέχρι χθες έμοιαζε μακρινό κακό όνειρο. Που απλώνονταν στα δεκάδες περιγραφικά άρθρα των εφημερίδων και στα επαναλαμβανόμενα  κοροναϊόπληκτα  δελτία ειδήσεων των καναλιών στην Τηλεόραση, σαν να έρχονταν από το αχανές, από το  άπειρο.

Το βιώνετε όλο αυτό, που  ξέσπασε σαν μία ξαφνική πρωινή μπόρα του καλοκαιριού, σαν μια κακή στιγμή που θα περάσει και θ΄ αφήσει πίσω της αναμνήσεις  ευχάριστες και δυσάρεστες. Έτσι δεν είναι,  άλλωστε και όλη μας η ζωή; Μια καταγραφή καλών και κακών αναμνήσεων.  Είναι οι περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες κάνουμε όλοι την ενδοσκόπησή μας. Που μετράμε τις δυνάμεις μας. που καταγράφουμε τους φίλους μας. Που σχεδιάζουμε νέους ορίζοντες για το υπόλοιπο του βίου μας.

Φίλε μου,

Μην σκοτίζεσαι που ο Δήμαρχος  σας αγνοεί! Που λέει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα…  Είναι η αύρα του Σαρωνικού που όλα τα σκεπάζει.  Η στρουθοκάμηλος που χώνει το κεφάλι στο χώμα… Εσύ ξέρεις. Η γυναίκα σου ξέρει. Οι κόρες σου ξέρουν. Η Δημοτική Αρχή αναμένει την …δομή!  Ε,  άστην να περιμένει! Τον ΕΟΔΥ. Στο αναμεταξύ, Η Πολιτική Προστασία (ναι, αυτή που αναγνωρίζει ο Δήμαρχος ως την μόνη αξιόπιστη πηγή μαζί με τον ΕΟΔΥ!)  αρκέστηκε αυτή στην διάγνωση των  …ιδιωτικών τεστ και έσπευσε τηλεφωνικά, στην διαγνωσθείσα …ιδιωτικά,  κόρη σου να κάνει ιχνηλάτιση και να προσφερθεί να της παράσχει βοήθεια κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής καραντίνας!

Τώρα τι να πω για κάποιες άλλες επαγγελματικές «δομές» που αυτές το έπαιξαν «βαρύ πεπόνι» για να πάνε στην εξώπορτα, επί πληρωμή,  τρόφιμα;;; Ή για κάποια καλοκυρία που θα φώναζε την …αστυνομία γιατί το ύποπτο κρούσμα περνούσε την καραντίνα, λέει, σε σπίτι κοντά στο δικό της; Ε, έπρεπε να αλλάξει σπίτι;;;

Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος!

Α, να μην ξεχάσω να σου πω, φίλε μου, πως περιμένοντας τα επίσημα του ΕΟΔΥ, ο Δήμαρχος  έκλεισε σήμερα για το κοινό την είσοδο στο Πολεοδομικό Γραφείο!..  Ούτε με μάσκα!

Αλήθεια, για τους δημοτικούς υπαλλήλους ΜΟΝΟΝ ήλθε ο ΕΟΔΥ στο νησί; Αποκλειστικά δημοτικοί υπάλληλοι έδωσαν δείγμα;  Τριάντα άτομα ήταν όλοι υπάλληλοι του Δήμου;  Γιατί κάτι τέτοιο διαβάσαμε στην ανακοίνωση του Δημάρχου στο διαδίκτυο, επίσημη αυτή! Που δεν περίμενε τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ!

Στο αναμεταξύ, αντί να έχουμε μία επίσημη ξεκάθαρη δημοτική ανακοίνωση, τόσοι ελέγχθησαν ιδιωτικά, τόσοι έδωσαν δείγμα στον ΕΟΔΥ τόσοι βρέθηκαν θετικοί από ιδιωτικό εργαστήριο τόσα αποτελέσματα περιμένουμε από τον ΕΟΔΥ, στην αχλή των σκόρπιων φημών και των ανεξέλεγκτων διαδόσεων κάθε ένας πλειοδοτεί σε αριθμό κρουσμάτων, σε πρόσωπα και πράγματα και δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ανησυχίας που μάλλον δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα, καλέ μου φίλε, είναι αυτή που βιώνουν οι κόρες σου. Ευτυχώς στην ελαφρύτερη μορφή της. Γι αυτό σου λέω. Βγείτε στη βεράντα, απολαύστε τον υπέροχο Αργοσαρωνικό και  σε λίγες μέρες όλα θα είναι σαν και πρώτα και καλύτερα!

Θα βοηθήσει σ΄ αυτό και ο ΕΟΔΥ! Που μέχρι την Παρασκευή θα μας δώσει τα επίσημα αποτελέσματα. Να μάθει και ο Δήμαρχος τι συμβαίνει στο νησί… Μακάρι να είναι όλα (τα άλλα) αρνητικά!