Επίσκεψη Μητσοτάκη με νόημα, στη Σούδα

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να επισκεφθεί το Σάββατο τη στρατιωτική αεροπορική βάση της Σούδας (την 115η Πτέρυγα Μάχης) και να συνομιλήσει με πιλότους και τεχνικό προσωπικό στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για την ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα η κίνηση του κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη στρατιωτική βάση και να φωτογραφηθεί μπροστά από τα ελληνικά μαχητικά σχολιάστηκε έντονα από τον τουρκικό Τύπο.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία (σ.σ. ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου)», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών και το τεχνικό προσωπικό στη Σούδα, ενώ ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες».

Οπως προαναφέρθηκε, τα Μέσα της Τουρκίας κατέγραψαν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φωτογραφηθεί μπροστά από μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Αεροπορίας. Η ενόχληση της τουρκικής πλευράς αποτυπώνεται στο δημοσίευμα της τουρκικής «Hurriyet» (Χουριέτ).

Το δημοσίευμα της «Hurriyet» έχει τον τίτλο «Ο Ελληνας πρωθυπουργός ποζάρει μπροστά σε μαχητικά αεροσκάφη».

Φωτογραφία:Αssociated Press/ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ 115 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ. (Dimitris Papamitsos/Greek Prime Minister s Office via AP)

Πηγή:ekirikas.com