80 Έλληνες της Μελβούρνης πέθαναν από κορονοϊό

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να θερίζει ηλικιωμένα άτομα της παροικίας μας και δυστυχώς οι προβλέψεις των ειδικών κάνουν λόγο για ακόμα περισσότερους θανάτους.

Συνολικά οι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Αυστραλία την Τετάρτη ανέρχονταν στους 450.

Απ’ αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία (363) καταγράφηκε στην Βικτώρια.

Ένα μεγάλο ποσοστό απ’ αυτούς είναι Έλληνες.

Συγκεκριμένα μέχρι την Τετάρτη οι θάνατοι στο ελληνικό γηροκομείο «Βασιλειάδα» ανέρχονταν στους 34, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν έγκυρες πηγές στο «Νέο Κόσμο».

Βεβαίως δεν ήταν όλοι Έλληνες.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στο «Νέο Κόσμο» τα γραφεία τελετών (είναι υποχρεωμένα να τους καταγράφουν μιας και η κηδεία και η ταφή όσων πέθαναν από Covid-19 γίνεται κάπως διαφορετικά) οι Έλληνες της Μελβούρνης που πέθαναν λόγω κορονοϊού ανέρχονται γύρω στους 80!

Πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό που φανερώνει ότι η πανδημία κτύπησε πιο σκληρά την παροικία μας κάτι που έχουν αναγνωρίσει με δηλώσεις τους τόσο ο πολιτειακός πρωθυπουργός Daniel Andrews όσο και ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Scott Morrison αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ η «Βασιλειάδα» με ανακοίνωσή της, αφού εκφράζει για μια άλλη μια φορά τα θερμά συλλυπητήρια της για τις απώλειες τόσο τροφίμων της, καλεί τους δικούς τους να πάνε να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Τέλος το 90% των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Μελβούρνη οφείλεται σε μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων που ήρθαν από το εξωτερικό και Street.

Αυτό ειπώθηκε στην έρευνα που διεξάγεται με αντικείμενο το πρόβλημα της καραντίνας στα ξενοδοχεία από όπου ξεκίνησε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Από την οικογένεια αυτή, τα μέλη της οποίας βρέθηκαν θετικά στον ιό, μολύνθηκαν μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου και της ασφάλειας και ο ιός ξέφυγε…

Στο μεταξύ η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό τον τελευταίο μήνα, ενισχύοντας τις ελπίδες που εκφράζονται πως το lockdown στην Βικτώρια συνέβαλε ώστε να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα σε εθνική κλίμακα.

«Βλέπουμε τους αριθμούς να ανεβοκατεβαίνουν τελευταία, αλλά κυρίως αυτό που βλέπουμε είναι μια συνεχιζόμενη πτωτική τάση», έκρινε ο Μάικλ Κιντ, ανώτερο στέλεχος των αυστραλιανών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, ενημερώνοντας δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Πηγή:neoskosmos.com

Φωτογραφία: Εκατοντάδες ελληνικά σπίτια της Μελβούρνης έχουν βυθιστεί στο πένθος λόγω της πανδημίας. Μεταξύ των νεκρών και η Αρχοντία Σάββα, τρόφιμος στην «Βασιλειάδα» που διακρίνεται ανωτέρω μαζί με τα εγγόνια της. Φώτο: Supplied