Ασταμάτητοι οι “Βαυαροί”!

Η Λιόν ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Champions League, αλλά οι “Βαυαροί” επιβεβαίωσαν την… εμπειρία τους και με φοβερή αποτελεσματικότητα, επικράτησαν με 3-0 και προκρίθηκαν στον τελικό.

Ο Γκνάμπρι με δύο γκολ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την Μπάγερν Μονάχου, την ώρα που η Λιόν “απώλεσε” μεγάλες ευκαιρίες για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο ματς.

Οι “Βαυαροί” πήραν έτσι το “εισιτήριο” για τον τελικό του Champions League, όπου και θα “παλέψουν” κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Το παιχνίδι

Η Λιόν μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, όπως και κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, με αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα.

Ο Κακρέ έκλεψε στο χώρο του κέντρου και με εκπληκτική κάθετη πάσα έβγαλε τον Ντεπάι απέναντι από τον Νόιερ, αλλά ο Ολλανδός προσπάθησε να περάσει τον Γερμανό τερματοφύλακα, κι έτσι αναγκάστηκε να πλασάρει από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ σε κενή εστία.

Οι Γάλλοι συνέχισαν όμως να “πιέζουν” κι ο Μπόταεγκ χρειάστηκε ένα τάκλιν… αυτοθυσίας στο 13′ για να γλιτώσει το γκολ, το οποίο δεν ήρθε για τη Λιόν ούτε στο 18, όταν ο Εκαμπί έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και έφθασε “φάτσα” με την εστία, αλλά σούταρε στο κάθετο δοκάρι των “Βαυαρών”.

Και αφού η Λιόν δεν κατάφερε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις να ανοίξει το σκορ, “μίλησε” ο νόμος του ποδοσφαίρου, με την Μπάγερν Μονάχου να σκοράρει στην πρώτη δική της φάση στο ματς.

Ο Γκνάμπρι με μία φοβερή προσωπική ενέργεια στο 18′, αμέσως μετά το δοκάρι της Λιόν, βρέθηκε σε θέση για σουτ κι έστειλε την μπάλα “συστημένη” στο “παραθυράκι” του Λόπες για να γράψει το 1-0 στο ματς.

Το γκολ “έκοψε” τα πόδια των παικτών του Γκαρσία και οι “Βαυαροί” πήραν τον έλεγχο του αγώνα, για να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 33′.

Μετά από γύρισμα από αριστερά, ο Λεβαντόφσκι έκανε τραγικό πλασέ εξ επαφής με την εστία, αλλά ο Λόπες δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Γκνάμπρι πήρε το “ριμπάουντ” και την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα για το 2-0 στον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάγερν Μονάχου θέλησε να “χαμηλώσει” τον ρυθμό του αγώνα και να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις, με το πλάνο της να “αγγίζει” την πραγματικότητα στο 52′, όταν ο Πέρισιτς βγήκε στην “πλάτη” της άμυνας και απέναντι από τον τερματοφύλακα της Λιόν, αλλά πλάσαρε αδύναμα και του επέτρεψε να μπλοκάρει την μπάλα.

Η Λιόν είχε την ευκαιρία έτσι να “κυνηγήσει” στη συνέχεια τη μείωση του σκορ, όμως οι παίκτες της είχαν τραγικές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Ο Εκαμπί ήταν ο “μοιραίος” για την ομάδα του Γκαρσία, χάνοντας μία ακόμη τεράστια ευκαιρία στο 58′, όταν και δεν κατάφερε να νικήσει τον Νόιερ σε τετ-α-τετ.

Η Μπάγερν Μονάχου αντίθετα, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα δύο ακόμη φορές στη συνέχεια, με τον Κουτίνιο και τον Λεβαντόφσκι. Το γκολ του Βραζιλιάνου δεν μέτρησε όμως λόγω οφσάιντ, σε αντίθεση με την κεφαλιά του Πολωνού στράικερ, ο οποίος πέτυχε ένα ακόμη γκολ στο φετινό Champions League.

Κάπως έτσι, ο δεύτερο ημιτελικός του Champions League ολοκληρώθηκε με το ευρύ 3-0 υπέρ της Μπάγερν Μονάχου, η οποία και προκρίθηκε για 11η φορά στον τελικό της διοργάνωσης, όπου και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν των Νέιμαρ και Εμπαπέ.

Οι συνθέσεις στο Λιόν – Μπάγερν Μονάχου

Λιόν (Ρούντι Γκαρσιά): Λόπες, Ντενάγιερ, Μαρσέλο, Μαρσάλ (73′ Σερκί), Κακρέ, Γκιμαράες (46′ Τιάγκο Μέντες), Αουάρ, Κορνέ, Ντιμπουά (67′ Τέτε), Ντεπάι (58′ Ντεμπελέ), Εκαμπί (67′ Ρεΐν-Αντελαΐντ).

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Άλαμπα, Μπόατενγκ (46′ Ζίλε), Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (82′ Παβάρ), Αλκάνταρα (82′ Τολισό), Πέρισιτς (63′ Κομάν), Μίλερ, Γκνάμπρι (75′ Κουτίνιο), Λεβαντόβσκι