Μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για σας!

ΑΠΟΨΗ: ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Επειδή:

  1. Ακόμη συνεχίζεται η Διαβούλευση του Νομοσχεδίου για τον Εσωτερικό Κανονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών. (Λήγει 31 Αυγούστου 2020 ώρα 14:00)
  2. Ορισμένοι επιφανείς ομογενείς καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν ότι με την συγχώνευση δύο Γραμματειών σε μία, η νέα Γραμματεία (Δημόσια Διπλωματία) αναβαθμίζεται και η παλαιά (ΓΓΑΕ) υποβαθμίζεται.
  3. Κάποιοι «βολεμένοι» κυβερνητικοί παράγοντες στην Αθήνα θέλουν να επιμένουν ότι «…οι Έλληνες του εξωτερικού αποτελούν «στρατηγική προτεραιότητα» του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και «συγκριτικό πλεονέκτημα» της Ελλάδος».

Διά ταύτα:

  1. Ιδού πως προσαγορεύεται ο Νέος Γενικός Γραμματέας, των συγχωνευμένων σε μία Γραμματειών:  «Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού»!
  2. Ο «Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, παρευρέθηκε ως ομιλητής στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, “εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μετέφερε και τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Κώστα Βλάση».
  3. … «στη θεσμοθέτηση από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, του ειδικού βραβείου «Οδυσσέας» για το καλύτερο ιστορικό ντοκιμαντέρ απόδημου δημιουργού, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του έργου των ομογενών δημιουργών που εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό»…
  4. Η διεθνής παρουσία και προβολή στέλνει το μήνυμα παντού…

Για όλους αυτούς τους (αυτό)νόητους λόγους:

-Σπεύστε άμεσα, τώρα, ομογενείς στο open.gov και σημειώστε στη διαβούλευση του ΥΠΕΞ,  εάν όντως πιστεύετε ότι  η ΓΓΑΕ και ο Απόδημος Ελληνισμός, πρέπει να αισθάνονται ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΙ!

Μην αφήνετε άλλους ν΄ αποφασίζουν για σας!