«Η πολιτική συνεννόηση ευθύνη της κυβέρνησης»

«Δεν είναι μόνο αντιδυτική η συμπεριφορά της Άγκυρας, είναι παραβατική ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Ο Ερντογάν δεν το υπολογίζει κι αυτό γίνεται πλέον αντιληπτό σε όλους» επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή «Παρεμβάσεις», του BlueSkytv, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης.

Ειδικότερα, τόνισε, πως είναι αναγκαία μέσα, για την επίλυση όλων των διακρατικών διαφορών, η διπλωματία και ο διάλογος, ωστόσο, όπως σημείωσε: «άλλη γλώσσα χρησιμοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών και άλλη ο πρωθυπουργός».

«Άργησε η κυβέρνηση να δει το ζήτημα της συνανάπτυξης και συναντίληψης στην περιοχή των Βαλκανίων» είπε, εστιάζοντας στην επίσκεψη Ζάεφ και την μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η Θεσσαλονίκη, από την ακύρωση της ΔΕΘ, εξαιτίας του νέου κύματος της πανδημίας και των ανεπαρκών και άστοχων κυβερνητικών μέτρων στον τομέα του τουρισμού και της οικονομίας, που βάλλουν κατά του κόσμου της εργασίας.

«Κρατάει τα πολεμοφόδια» δήλωσε, σκωπτικά, για τη μη λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων, παρά την ύπαρξη του μαξιλαριού των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ «να προσέξει, όμως, η κυβέρνηση μήπως μείνει στο τέλος χωρίς πολεμιστές».