Ο Γκίκας επικεφαλής εκστρατείας για να υποχρεωθούν σε εκλογές στην ΟΕΚ Γερμανίας

Εκστρατεία στον χώρο της οργανωμένης ελληνικής ομογένειας στη Γερμανία ξεκινά ο  Διαμαντής Γκίκας προκειμένου να προκαλέσει τηλεδιάσκεψη των προέδρων των ελληνικών κοινοτήτων Γερμανίας με σκοπό τη σύνταξη κοινής επιστολής προς την Ομοσπονδία Ελληνικών κοινοτήτων Γερμανίας με την οποία θα διαμαρτύρονται για την μη τήρηση του Καταστατικού της ΟΕΚ που προβλέπει εκλογές κάθε δύο χρόνια.  Οι τελευταίες εκλογές, που ανέδειξαν πρόεδρο για τη διετία 2016-2018 τον Κώστα Δημητρίου, έγιναν το 2016…

Όπως αναφέρει σε μήνυμνά του ” προς όλες τις Ελληνικές Κοινότητες Γερμανίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης, Διαμαντής Γκίκας,  “η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ) πραγματοποίησε τις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ και Ε.Ε το Μάιο 2016. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΕΚ Γερμανίας οι εκλογές διεξάγονται κάθε δύο έτη. Συνεπώς το νυν Δ.Σ. λειτουργεί πάνω από δυο χρόνια παράτυπα και καμία ελληνική κοινότητα στη Γερμανία δεν διαμαρτύρεται!” Και συνεχίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος των Θεσσαλών Ευρώπης: ” Ο κορονοιός σίγουρα εμπόδισε την εκλογική διαδικασία για την περίοδο Φεβρουάριο 2020 μέχρι σήμερα. Αλλά από το Μάιο 2018 έως τον Ιανουάριο 2020 τι έγινε? Κάποτε θα έρθει όμως η ημέρα του απολογισμού και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στα μέλη της ΟΕΚ Γερμανίας και σε προέκταση σε όλα τα μέλη όλων των ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας!”

Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Γκίκας έλαβε την πρωτοβουλία να έρθει  “σε επαφή με όλες τις ελληνικές κοινότητες στη Γερμανία είτε είναι μέλος στην ΟΕΚ είτε και όχι, προκειμένου να διατυπώσουμε και να συνυπογράψουμε μια κοινή επιστολή, την οποία θα στείλουμε στην ΟΕΚ Γερμανίας. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν επιθυμείτε να λάβετε μέρος ως πρόεδρος μιας ελληνικής κοινότητας στη Γερμανία σε μια τηλεδιάσκεψη (zoom) που θα έχει αποκλειστικό σκοπό την διατύπωση της κοινής μας επιστολής”.

Ο κ. Γκίκας, που είναι και πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Θεσσαλών “ο Ασκληπιός”, ζητά από τους προέδρους των κοινοτήτων  να προωθήσουν αυτό το μήνυμα “σε όσες ελληνικές κοινότητες γνωρίζεται, προκειμένου να μας απαντήσουν. Μόλις έχουμε αρκετές ανταποκρίσεις από πολλές ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας θα προσκαλέσουμε με ξεχωριστή επιστολή”, καταλήγει.