Συναγερμός με το ρεκόρ ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Η ανησυχία μεγαλώνει την ώρα που οι διασωλημένοι συνεχώς αυξάνονται. Πόσο κοντά στο επίπεδο 4 βρίσκεται η Αττική. Τι λένε οι ειδικοί.

Οι ειδικοί είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς από τη στιγμή που το επιδημιολογικό φορτίο παρέμενε σε υψηλά επίπεδα θα ανέβαινε και ο αριθμός των διασωληνωμένων. Τα 306 κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο (10.10.2020) εντείνουν την ανησυχία, ενώ η Αττική δεν λέει να ξεφύγει από τις «δαγκάνες» του κορονοϊού, καθώς -και σήμερα- πάνω από τα μισά κρούσματα της ημέρας (συνολικά 165) εντοπίστηκαν στο λεκανοπέδιο. Το ενδεχόμενο νέων μέτρων δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ειδικά στην περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ.

Η κυβέρνηση οχυρώνει τα νοσοκομεία, και -όπως έχει γίνει γνωστό- σε λίγες ημέρες θα παραδοθούν 50 κλίνες ΜΕΘ στο “Σωτηρία”, την ώρα που η μάχη με τον αόρατο εχθρό συνεχίζεται. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να παραδοθούν και άλλες ΜΕΘ ως το τέλος του χρόνου.

Οι 100 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ συνιστούν ένα θλιβερό αρνητικό ρεκόρ, από την ημέρα που ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το 71% των διασωληνωμένων ασθενών είναι άνδρες.