Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσίασε διηπειρωτικό πύραυλο

Ένα νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) ικανό να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές παρουσίασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιάνγκ, σχεδιασμένη να προβάλει τη στρατιτωτική ισχύ της Βόρειας Κορέας εντός και εκτός συνόρων, χωρίς να προκαλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

O νέος ICBM, που σύμφωνα με ειδικούς φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος αυτού του είδους της Βόρειας Κορέας, παρουσιάστηκε πάνω σε όχημα μεταφοράς, που διέθετε τουλάχιστον 22 τροχούς, στο φινάλε της παρέλασης για την 75η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Φαίνεται ότι είναι μια επιμηκυμένη εκδοχή του πυραύλου Hwasong-15, στη δοκιμή του οποίου είχε προχωρήσει η Βόρεια Κορέα τον Νοέμβριο του 2017, και δείχνει σχεδιασμένος να μεταφέρει μεγάλο φορτίο, όπως πολλαπλές κεφαλές που θα μπορούσε να ξεγλιστρήσουν από αμυντικά συστήματα.

«Ο νέος ICBM είναι σχεδόν σίγουρα το νέο στρατηγικό όπλο του Κιμ Γιονγκ Ουν, που είχε υποσχεθεί να παρουσιάσει στον κόσμο από τον Δεκέμβριο του 2019», λέει ο συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης Carnegie Endowment for International Peace, Ανκίτ Πάντα. «Η Βόρεια Κορέα εργαζόταν πάνω σ’ αυτό το σύστημα ενώ συνέχιζε τις διπλωματικές επαφές με τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr